9.7 C
Londen
dinsdag, maart 21, 2023
- Advertisement -spot_img

Ripple CEO onthult samenwerking met Silicon Valley Bank, komt XRP hierdoor in gevaar?

Lees over Ripple's financiële positie, de interventie van de FED en het koersverloop van XRP. Ontdek hoe Ripple, ondanks de problemen bij Silicon Valley Bank, stabiel blijft en waarom de belastingbetaler niet opdraait voor de bancaire problemen. Daarnaast deelt CEO Brad Garlinghouse ook meer over de juridische strijd van Ripple met de SEC.

- Advertisement -spot_imgspot_img

Zojuist heeft de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse kenbaar gemaakt dat Ripple tot de bedrijven behoort die een deel van hun vermogen bij de Silicon Valley Bank (SVB) had ondergebracht. In hetzelfde bericht op Twitter gaf Garlinghouse aan dat Ripple stabiel is, ondanks de probleem waar SVB mee te kampen heeft.

Zelf verwacht de CEO geen hinder te ondervinden van de problemen omtrent de Amerikaanse bank. Hierdoor zullen de dagelijkse activiteiten van Ripple niet verstoord worden en zal de sterke financiële positie van Ripple behouden blijven. Dit komt onder andere doordat Ripple een groot deel van het vermogen bij een groot netwerk aan bankpartners heeft ondergebracht.

Federal Reserve komt in actie om bankencrisis te voorkomen

Kort na het bericht van Garlinghouse kondigde de Federal Reserve (FED) een financieringsprogramma aan, waarbij er 25 miljard Amerikaanse dollars worden besteed aan het verschaffen van liquiditeit voor banken die in de financiële problemen zitten. Daarnaast werd bekend gemaakt dat alle depositohouders van de SVB vanaf deze week toegang zouden krijgen tot hun geld. Hierdoor draait de belastingbetaler niet op voor de bancaire problemen, waardoor de veel gemaakte vergelijking met de kredietcrisis uit 2008 niet van toepassing is.

Wat is het effect op de koers van XRP?

In de afgelopen twee dagen is de koers van XRP met ruim 10% gestegen, wat op het eerst oog een zeer goede ontwikkeling lijkt. Echter, deze stijging betreft de koers van XRP tegenover de Amerikaanse dollar. Terwijl de dollarwaarde van XRP steeg, daalde de Bitcoin waarde van XRP. Het handelspaar XRP/BTC daalde in dezelfde periode zeer hard. Hierdoor is de koers van Bitcoin zeer belangrijk voor het koersverloop van XRP. Wanneer Bitcoin hard daalt, zal XRP harder in waarde dalen. Hierdoor is het bedrijf Ripple direct betrokken bij de problemen omtrent SVB, maar ook indirect doordat veel mensen Bitcoin hebben gekocht als reactie op de bancaire problemen.

Ripple in juridische strijd met SEC terwijl het bedrijf blijft groeien

Ripple is sinds eind 2020 verwikkeld in een juridische strijd met de SEC, de Amerikaanse toezichthouder die als overheidsinstelling de taak heeft om beleggers te beschermen. Deze juridische strijd gaat over de status van XRP als cryptocurrency. Ondanks dat de koers van XRP vergeleken met andere cryptocurrency’s minder volatiel is, doet het bedrijf achter de cryptocurrency goede zaken. Een leidinggevende binnen Ripple noemde het jaar 2022 zelfs een recordjaar op het gebied van klantengroei en. Begin 2023 vertelde Garlinghouse dat hij verwacht dat de zaak tussen Ripple en de SEC in juni 2023 is opgelost.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Related news
- Advertisement -spot_imgspot_img