spot_img
- Advertisement -spot_img

Ripple (XRP) gelooft in DeFi en draagt bij aan miljoeneninvestering van 40 miljoen dollar

- Advertisement -spot_img

Om bij te dragen aan de ontwikkeling van gedecentraliseerde financiën (DeFi) is het bekende blockchainbedrijf Ripple (XRP) gaan investeren in de toekomst van deze markt. Samen met andere deelnemers heeft Ripple een fonds van 40 miljoen dollar opgezet. Dit fonds staat onder leiding van Dispersion Capital, een durfkapitaalverschaffer voor nieuwe bedrijven die bijdragen aan de ontwikkeling van Web3.

Dispersion Capital en Ripple omarmen de Web3-wereld

Dispersion Capital ziet de mogelijkheden die decentralisatie met zich meebrengt en heeft vertrouwen in de toekomst van deze innovatieve ontwikkeling. Hierbij speelt de opkomst van Web3 een grote rol volgens de durfkapitalist. Deze relatief nieuwe markt krijgt de volledige aandacht van Dispersion Capital, wat betekent dat het team achter het fonds investeert en meehelpt aan het ontwikkelen van Web3-initiatieven.

Het opgezette fonds waar Ripple ook aan bijdraagt, waar in totaal 40 miljoen dollar voor vrijgemaakt is, is niet het eerste fonds waar Dispersion Capital mee aan de slag gaat. Tot nu toe heeft de durfkapitalist 20 blockchainbedrijven gefinancierd. Al deze projecten hebben na de eerste investering een vervolgfinanciering ontvangen.

De man achter Dispersion Capital’s Web3 Durfkapitaalfonds

De persoon achter Dispersion Capital is Patrick Chang, de oprichter van het durfkapitaalfonds en nog steeds actief binnen de organisatie. In het verleden is Chang de leider van de blockchain-investeringen van Samsung Next geweest, wat voor de nodige ervaring in de branche heeft gezorgd. Naast Ripple heeft Circle Ventures ook vertrouwen in de kennis en ervaring van Chang.

Ook deze durfkapitalist neemt deel aan het opgezette fonds van 40 miljoen dollar. Zij noemen Chang de uitgewezen persoon die veelbelovend en ambitieus talent in de Web3 branche kan ontdekken. Naast de eerder genoemde partijen dragen, zijn er verschillende partijen die ook deelnemen. Zo behoren Faction, Lightspeed, Alchemy Ventures en Hashkey ook tot de partijen die geld verstrekken aan het miljoenenfonds.

Ripple druk bezig met nieuwe investeringen en samenwerkingen

De bijdrage aan het investeringsfonds van 40 miljoen dollar is niet het enige waar het bedrijf achter het XRP token mee bezig is. Onlangs werd het Zwitserse cryptobedrijf Metaco overgenomen en lanceerde Ripple een platform voor CBDC’s. Daarnaast is het bedrijf van Chris Larsen en Jed McCaleb met verschillende landen aan het onderzoeken of een digitale munteenheid van meerwaarde kan zijn. Van Taiwan tot Montenegro, over de hele wereld is Ripple hun positie op de markt aan het vergroten.

Live Ripple Euro Koers Grafiek

- Advertisement -spot_img
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Related news
- Advertisement -spot_img