Home Ripple Nieuws Ripple (XRP) vs. SEC: volgende week uitspraak?

Ripple (XRP) vs. SEC: volgende week uitspraak?

Na ruim twee jaar bloed, zweet en tranen komt er mogelijk in de aankomende week een einde aan de juridische strijd tussen Ripple (XRP) en de SEC. Naast de twee partijen die tegenover elkaar staan, is de uitspraak van deze zaak belangrijk voor de gehele cryptomarkt.

Rechtszaak SEC & Ripple

Na jaren van onzekerheid en spanning lijkt het einde in zicht te komen voor de betrokken partijen, investeerders en andere volgers van de juridische strijd tussen Ripple Labs en de Securities and Exchange Commission (SEC). Deze slepende strijd is niet alleen een spannend moment voor Ripple (XRP), maar ook voor andere altcoins.

De cryptomarkt is een zeer jonge markt en hierdoor zijn er op juridisch gebied nog een hoop hiaten en de uitkomst van deze strijd kan daarom voor veel altcoins belangrijk zijn. Van een officiële datum is nog geen sprake, dus wanneer men de uitspraak van de juridische strijd kan verwachten is niet exact aan te duiden. Toch zijn er aanwijzingen dat de uitkomst niet lang meer op zich zal laten wachten.

Is XRP een security of commodity?

Ruim twee jaar en 120 dagen geleden begon de juridische strijd tussen de SEC en Ripple Labs, omdat de SEC het bedrijf als een security ziet. Aandelen en obligaties zijn voorbeelden van securities, maar valt XRP ook in deze categorie? Aan de andere kant zijn er ook commodities, oftewel grondstoffen. Binnen deze categorie horen edelmetalen, maar ook graan en olie. Rostin Behnam, de voorzitter van de Commodities and Futures Trading Commission (CFTC), deed eerder een uitspraak over de kwestie. Hij sprak uit dat Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) door hem als commodity beschouwd worden.

De belangrijkste beslissing op het gebied van wereldwijde handel en financiën

Ook het team van Ripple Labs weet hoe belangrijk deze zaak is en John E. Deaton, advocaat binnen het team van Ripple Labs, bevestigde deze gedachte. Hij sprak openlijk uit dat deze zaak een hoop druk met zich meebrengt en dat rechter Torres deze druk behoorlijk zal voelen. Op het gebied van wereldwijde handel en financiën is de uitspraak over de juridische strijd tussen de SEC en Ripple Labs misschien wel de belangrijkste van de gehele moderne geschiedenis. De beslissing die rechter Torres uiteindelijk zal maken heeft daarom een behoorlijke impact op de financiële wereld.

Volgende week uitspraak over de zaak tussen Ripple Labs en de SEC?

In het verleden werd er door de betrokken partijen gespeculeerd over wanneer de definitieve uitspraak zal zijn. Toen werd eind april als uiterste tijdstip genomen en volgens de advocaten van beide partijen zal een ander tijdstip een grote verrassing zijn. Ook Ashley Prosper, lid van de XRP gemeenschap en onlangs nog in het nieuws omdat ze informatie over J.P. Morgan boven water wil krijgen, zei dat de aankomende week zeer interessant voor XRP kan worden.

[bitvavo-grafiek]

Mobiele versie afsluiten