Home Ethereum Nieuws Standard Chartered voorspeld dat Ethereum met 400% stijgt

Standard Chartered voorspeld dat Ethereum met 400% stijgt

Ether, de op één na grootste cryptocurrency ter wereld, staat op het punt om aanzienlijk in waarde te stijgen. Volgens een recente analyse van Standard Chartered kan de prijs van Ether tegen het einde van 2026 oplopen tot $8.000. Dit zou een indrukwekkende stijging van 400% betekenen ten opzichte van de huidige prijs van ongeveer $1.600.

prijs van ethereum

Een van de belangrijkste drijfveren achter de voorspelling van de Ethereum prijs is de geplande verbetering van de Ethereum blockchain. Met de introductie van “proto-danksharding” in 2024 zal de blockchain in staat zijn om transactiekosten flink te verlagen. Deze technologische vooruitgang is bedoeld om Ethereum’s positie als marktleider als de smart contract blockchain te versterken.

Groeiende vraag en nieuwe mogelijkheden voor Ethereum

Naast technologische verbeteringen zal de vraag naar Ethereum naar verwachting toenemen door de ontwikkeling van nieuwe gebruiksscenario’s. Op dit moment zijn NFT-transacties een van de belangrijkste toepassingen van Ethereum. Ondanks dat de activiteit in de NFT-markt enigszins is afgenomen, voorspelt Standard Chartered dat deze markt zal herstellen en groeien. Bovendien zal de opkomst van blockchain-gaming de vraag naar NFT’s stimuleren, wat op zijn beurt de vraag naar Ethereum zal verhogen.

Een ander opkomend gebruiksscenario voor Ether is de tokenisatie van activa in de echte wereld. Door eigendomsrechten te vertegenwoordigen in blockchain tokens kunnen beleggers profiteren van voordelen zoals fractie-eigendom, 24/7 handel, onmiddellijke afwikkeling, en transparantie van eigendom tegen lagere kosten.

Externe factoren en de invloed op Ethereum

Buiten de directe ontwikkelingen rond Ethereum zijn er ook externe factoren die de prijs van Ether kunnen beïnvloeden. Een daarvan is de prestatie van Bitcoin. Inflows in Bitcoin zullen waarschijnlijk een positieve invloed hebben op Ether. Bovendien wordt verwacht dat de komende halving van Bitcoin in het volgende jaar een opwaartse druk zal uitoefenen op de gehele cryptomarkt.

Daarnaast zullen positieve regelgevende ontwikkelingen, zoals de goedkeuring van crypto spot ETF’s, Ethereum ten goede komen. Tot slot zal het einde van de verkoopgolf op de obligatiemarkt, die heeft geleid tot een stijging van de rendementen op staatsobligaties, naar verwachting zowel Bitcoin als Ether een boost geven.

Wanneer we de interne en externe factoren in overweging nemen, lijkt de toekomst van Ethereum rooskleurig. Beleggers zullen de ontwikkelingen rond Ethereum en de hele cryptomarkt nauwlettend in de gaten moeten houden. Het is belangrijk om te onthouden dat voorspellingen en resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst bieden. Doe daarom altijd zelf onderzoek en beleg geen geld dat je niet kunt missen.

[bitvavo-grafiek]

Mobiele versie afsluiten