Home Altcoin Nieuws Sui mainnet is live en Ethereum (ETH) heeft met Sui Network een...

Sui mainnet is live en Ethereum (ETH) heeft met Sui Network een nieuwe concurrent erbij

Ontdek alles over de lancering van Sui Network's mainnet, een belangrijke gebeurtenis voor het crypto project waar veel interesse in is. Zowel particulieren als grote kapitaalverschaffers hebben geïnvesteerd in SUI, wat heeft geresulteerd in een waardering van 2 miljard dollar. Vergelijkbaar met andere 'Ethereum killers' zoals Polkadot en Solana, lijkt SUI veelbelovend voor de toekomst van de crypto-wereld.

Na maanden van testen op het testnet heeft Sui network (SUI) gisteren hun mainnet gelanceerd. Voor veel crypto liefhebbers is dit een belangrijke gebeurtenis, omdat de interesse in de layer 1 blockchain zeer groot is. Grote kapitaalverschaffers hebben geïnvesteerd in SUI, waardoor het crypto project een waardering van 2 miljard dollar heeft.

De komt van SUI doet denken aan eerdere crypto bear markten. In de vorige bear markt, van 2018 tot 2020, werden diverse layer 1 blockchains opgericht. Een hoop van deze projecten floreerden tijdens de bull markt van 2021. Doordat deze crypto projecten een alternatief voor Ethereum (ETH) willen zijn, door diens problemen op te lossen, worden deze projecten ook wel Ethereum killers genoemd. Voorbeelden hiervan zijn Polkadot (DOT) en Solana (SOL).

Veel crypto-investeerders zijn enthousiast over SUI, maar waarom?

Het team achter SUI is relatief bekend en heeft de interesse van menig crypto-investeerder weten te wekken. Voormalig werknemers van Meta, die in het verleden hebben gewerkt aan het ontwikkelen van Facebook’s Libra coin, hebben Sui Network opgericht. Wanneer een startend project een bekend team heeft, waardoor de nodige ervaring aan boord is, hebben investeerders automatisch meer vertrouwen in het project.

Daarnaast zijn er al 100 decentrale applicaties (dApps) op het Sui netwerk gemaakt, waardoor er in rap tempo een volledig ecosysteem aan het ontstaan is. Deze positieve ontwikkelingen zorgen er ook voor dat grote cryptobeurzen interesse hebben in het aanbieden van SUI. Zo heeft Bitvavo de gloednieuwe cryptomunt al in hun assortiment opgenomen!

Snelle transactie op het Sui netwerk?

Om een goed alternatief voor Ethereum of Cardano (ADA) te kunnen zijn, is een goed werkende blockchain zeer belangrijk. De ontwikkelaars van SUI hebben snelle transactiesnelheden beloofd en dit zou vanaf de lanceringsdag gelden. Uit gegevens van de SUI explorer blijkt dat er in het begin gemiddeld vier transacties per seconde (4tps) worden uitgevoerd.

Naarmate de dag vorderde nam de snelheid toe en steeg het aantal transacties per seconde naar 18tps. Ondanks dat het de eerste dag op het mainnet was, zijn deze resultaten beter dan bijvoorbeeld Aptos (APT), een andere layer 1 blockchain die recent ook op het mainnet opereert. Het netwerk van SUI staat nog altijd in de kinderschoenen en naar verwachting zullen de prestaties van de blockchain verbeteren wanneer er meer validatoren op het netwerk actief zijn.

[bitvavo-grafiek]

Mobiele versie afsluiten