spot_img
- Advertisement -spot_img

USBTC koopt Celsius mining rigs en wil grote Bitcoin miner worden

U.S. Bitcoin Corp. (USBTC) koopt de mining assets van de failliete leningverstrekker Celsius, lezen we in een persbericht van Celsius. USBTC streeft ernaar om een van de grootste Bitcoin miners van de Verenigde Staten te worden door verschillende mining-assets over te kopen.

- Advertisement -spot_img

De miners zijn gekocht tijdens de faillissementsveiling van Celsius en maken onderdeel uit van groter geheel. Dit geheel bestaat uit verschillende leenportfolio’s, crypto assets en 121.800 mining rigs. Door mining rigs uit faillissementen over te kopen wil het bedrijf een steeds grotere speler tussen Bitcoin miners worden, waartoe Riot Platforms (RIOT), Core Scientific (CORZ) en Marathon Digital Holdings (MARA) behoren.

USBTC breidt het aantal mining rigs uit tot 270.000

Het zijn natuurlijk niet de eerste mining rigs van USBTC. Wanneer de gekochte mining rigs in werking zijn gezet, bestaat het totale aantal miners uit 270.000 rigs. Met het vergroten van het aantal mining rigs zal de rekenkracht van USBTC met 12,2 extrahash/seconde (EH/s) stijgen. Hierdoor behaalt USBTC hetzelfde niveau als andere grote miners, zoals Riot Platforms, Core Scientific en Marathon Digital Holdings. Het bedrijf heeft dan ook de ambitie om zich tussen deze grote miners te vestigen.

Er kwam nog meer over de overeenkomst tussen USBTC en Celsius naar buiten. Hier staat ook in dat USBTC één of meerdere exploitatie- en serviceovereenkomsten aangaat om de exclusieve exploitant van de miners van Celsius te worden. Hiervoor zal USBTC jaarlijks een vergoeding van $15 miljoen voor ontvangen gedurende de vijf jaar dat USBTC de rigs beheert. Ook alle kosten worden vergoed. USBTC zal dus zeker $75 miljoen ontvangen wanneer het bedrijf zich aan de voorwaarden houdt.

De afgelopen maanden heeft USBTC verschillende failliete bedrijven overgenomen

Fahrenheit zal zelf ook $20 miljoen voor de beheerskosten ontvangen. Voordat het zo ver is, moet USBTC eerst nog een infrastructuur van 100 megawatt (MW) bouwen om alle mining rigs onder te brengen. Ook moet het plan bieden voor de uitbreiding van 240 MW aan capaciteit op een extra locatie. Het bedrijf zal dus nog redelijk wat moeten doen voordat het de mining rigs in werking kan laten treden.

USBTC is de laatste maanden druk bezig zichzelf uit te breiden. Dat doet het bedrijf door bedrijven uit faillissementen over te nemen. Hierdoor heeft het nu verschillende locaties, waaronder in Niagara Falls en New York. Ook nam USBTC drie locaties over van het in september 2022 failliet verklaarde Compute North. Door deze bedrijven over te nemen wil USBTC een steeds grotere speler binnen de miningwereld worden.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -spot_img
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Related news
- Advertisement -spot_img