Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Aanklacht schudt cryptomarkt op: Coinbase aangeklaagd door de SEC

De Amerikaanse toezichthouder SEC heeft Coinbase aangeklaagd, wat een schokgolf veroorzaakt in de cryptomarkt. Coinbase wordt verdacht van het overtreden van de effectenwetgeving door zich niet te registreren als makelaar en ongeregistreerde effecten aan te bieden. Deze beschuldigingen hebben geleid tot paniek op de cryptomarkt en een daling in het aandeel van Coinbase.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

De Amerikaanse toezichthouder op de effectenbeurzen heeft vandaag Coinbase aangeklaagd. De Amerikaanse cryptobeurs wordt verdacht van het overtreden van de effectenwetgeving, die door de Securities and Exchange Commission (SEC) wordt gehandhaafd. De SEC zei hier vandaag zelf over dat Coinbase zich nooit heeft geregistreerd bij de toezichthouder, en hierdoor niet staat geregistreerd als makelaar of andere instelling. 

Daarnaast zou Coinbase ook ongeregistreerde effecten aan klanten hebben aangeboden. Deze beschuldigingen hebben tot paniek op zowel de aandelen- als de cryptomarkt geleid. Zo daalde de koers van Bitcoin (BTC) in de afgelopen 24 uur en opende de koers van het aandeel van Coinbase ($COIN) ook zo’n 17 procent lager.

Zowel Coinbase als Binance aangeklaagd door de SEC

Deze gebeurtenis volgde kort nadat de SEC de zaak tegen Binance aankondigde. Binance is wereldwijd de cryptobeurs waar de meeste mensen gebruik van maken, waardoor deze ontwikkeling een grote impact op de cryptomarkt heeft. Ook Coinbase behoort tot de grootste cryptobeurzen, waardoor het aanklagen van beide cryptoplatformen zorgt voor een grote paniek op de cryptomarkt.

Binance wordt beschuldigd van het schenden van 13 effectenwetten, waardoor zij worden verdacht meer frauduleuze handelingen dan Coinbase. De grootste kritiek op Coinbase is dat zij beleggers niet voorzien van belangrijke bescherming. Deze verklaring is gebaseerd op de ontbrekende regelgeving omtrent het voorkomen van fraude en manipulatie, maar ook het voorkomen van belangenconflicten. Daarnaast vertelde de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, dat deze aspecten tijdens diverse inspecties aan het licht zijn gekomen.

Illegale praktijken brengen Coinbase in de problemen

Bij de aanklacht werd gemeld dat Coinbase tot ten minste 2019 heeft geopereerd als een makelaar, die als niet-geregistreerde makelaar actief was als cryptobeurs. Naast de beurs heeft Coinbase verschillende diensten, zoals bijvoorbeeld de crypto wallet van Coinbase. Ook deze onderdelen vallen onder de aanklacht. Coinbase heeft deze activiteiten moedwillig uitgevoerd, terwijl deze activiteiten onder de effectenwetgeving vallen. Om deze reden heeft de SEC besloten om een juridische strijd op te starten.

Niet alleen Ripple (XRP) ligt nu onder vuur

Naast de cryptobeurzen Binance en Coinbase, voert ook Ripple (XRP) een juridische strijd met de SEC. Het opvallende aan deze strijd is dat Coinbase in deze kwestie alle hulp bood aan de SEC, wat nadelig is geweest voor Ripple. Hierdoor ontstond er onder andere een grote discussie over de functie van XRP, waarbij er gekeken wordt of de cryptomunt een security is. Opvallend genoeg heeft de SEC vandaag kenbaar gemaakt dat er nog meer cryptocurrency’s als security worden gezien, waaronder Cardano (ADA), Solana (SOL) en Polygon (MATIC). De verschillende juridische conflicten zullen daarom nog een staartje kunnen krijgen.

[bitcoin-koers]

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img