Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Binance aangeklaagd door SEC, Bitcoin daalt tot $25.662

Gisteren zijn de prijzen van cryptocurrencies gedaald nadat U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, heeft aangeklaagd wegens het overtreden van effectenwetten.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Binance Coin (BNB) kreeg het zwaar te verduren en daalde met meer dan 11%, terwijl ook de prijzen van verschillende andere cryptocurrencies daalden. Zo kwam Bitcoin in de nacht van dinsdag 6 juni naar $25.662, het laagste niveau sinds maart 2023. Het gebeurde nadat Binance werd aangeklaagd door SEC. Volgens Sam Challan is deze prijsdaling slechts tijdelijk en toont het aan hoe gezond de cryptomarkt op dit moment is.

SEC klaagt Binance en mede-oprichter Changpeng Zhao aan

Op maandag klaagde de SEC crypto exchange Binance en mede-oprichter Changpeng Zhao aan. Zij zouden volgens SEC miljarden dollars aan investeerderesfondsen hebben vermengd met eigen fondsen. Hiermee zouden ze de effectenwetten overtreden. Eerder dit jaar werd Binance voor een soortgelijke reden aangeklaagd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Sam Callahan, hoofdanalist bij Swan Bitcoin, zei het volgende tegen CNBC: “Binance is de grootste cryptocurrency exchange qua handelsvolume, dus het is geen verrassing dat de markt zo reageert op dit nieuws. Elke regulatoire actie tegen een grote speler in de cryptowereld creëert onzekerheid en leidt op korte termijn tot verhoogde marktvolatiliteit.”

Volgens Callahan zijn deze fluctuaties vaak tijdelijk en zullen de prijzen weer herstellen wanneer de markt het nieuws heeft verwerkt. Het is volgens hem zelfs een teken van een gezonde markt, omdat slechte actoren op deze manier ‘gezuiverd’ worden.

Steeds meer regulatoire aanpak tegen crypto-actoren

De aanklacht van de SEC volgt op de vele regulatoire acties tegen grote cryptobedrijven en -actoren. Zoals gezegd werd Binance eerder dit jaar al aangeklaagd door CFTC. Maar ook veel andere bedrijven worden aangepakt. Zo klaagde SEC in januari Kraken, Genesis en Gemini Trust aan voor aan aanbieden van niet-geregistreerde effecten. Ook Coinbase is gewaarschuwd voor gerichte maatregelen.

Steeds meer landen stellen vaker strenge regulatie voor Bitcoin, altcoins en blockchain op. Zo heeft de Europese Unie vorige maand cryptowet MiCa goedgekeurd, en heeft ook Canada nieuwe regels opgesteld. Dat heeft ervoor gezorgd dat verschillende bedrijven, waaronder Bybit, hun deuren voor de Canadese markt hebben gesloten. Ook landen als Hong Kong, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten en Indonesië hebben aangegeven met nieuwe crypto-regulatie bezig te zijn.

Door deze gebeurtenis begon Bitcoin de week in het rood. Dat gebeurde nadat de Bitcoin koers al een slechte handelsmaand had afgesloten, met een daling van 7,9% in mei.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img