Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Bybit sluit deuren voor Canadese markt vanwege recente regelgevingsmaatregelen

Bybit, een van de grootste crypto exchanges ter wereld, heeft aangekondigd dat het voorlopig geen diensten meer zal aanbieden aan inwoners en burgers van Canada als gevolg van recente ontwikkelingen omtrent regelgeving. Het bedrijf maakte dit bekend via een blogpost op 30 mei.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Nieuwe aanvragen worden vanaf 31 mei niet meer geaccepteerd, maar bestaande gebruikers hebben tot 31 juli de tijd om stortingen te doen en hun posities te vergroten voordat de diensten worden stopgezet. Bybit is niet het enige bedrijf dat zich terugtrekt uit de Canadese markt vanwege regelgeving, met dYdX en Binance die eerder al vergelijkbare stappen hebben genomen.

Bybit accepteert geen nieuwe aanvragen uit Canada vanaf 31 mei

Volgens de aankondiging zal Bybit vanaf 31 mei geen nieuwe aanvragen meer accepteren voor het openen van accounts van Canadese gebruikers. Voor bestaande gebruikers is er echter nog een overgangsperiode, waarin zij tot 31 juli stortingen kunnen doen en hun huidige posities kunnen vergroten. Na 30 september zullen andere posities geleidelijk aan worden geliquideerd.

Hoewel Bybit geen specifieke reden heeft gegeven voor deze beslissing, verwijst het naar “recente regelgevende ontwikkelingen” in Canada als de drijvende kracht achter hun terugtrekking. Het is belangrijk om op te merken dat Bybit al in juni 2022 financiële sancties kreeg opgelegd door de Ontario Securities Commission (OSC). Bovendien heeft het bedrijf aangekondigd dat het vanaf mei 2023 verplichte Know Your Customer (KYC) procedures zal invoeren voor alle gebruikers.

In een verklaring benadrukte Bybit dat hun missie is om een veilige en duurzame handelservaring te bieden aan alle crypto-liefhebbers, terwijl ze ook voldoen aan de noodzakelijke beveiligingsmaatregelen.

Meerdere cryptobedrijven trekken zich terug uit Canada

Bybit is niet het enige cryptobedrijf dat zich terugtrekt uit de Canadese markt als gevolg van nieuwe regelgeving. In april kondigde de decentrale exchange dYdX al aan dat het zijn diensten voor Canadese gebruikers zou afbouwen vanwege de regulaties in het Noord-Amerikaanse land.

Daarnaast heeft ook de grote crypto exchange Binance in mei aangegeven dat zij proactief zullen terugtreden uit Canada, verwijzend naar nieuwe regels van de Canadian Securities Administrators. Veel crypto experts verwachten dat meerdere bedrijven zich in de toekomst zullen terugtrekken.

Bybit breidt uit naar Kazachstan

Ondanks deze tijdelijke stopzetting van diensten in Canada, blijft Bybit zich richten op uitbreiding naar nieuwe markten. Op 29 mei kondigde het bedrijf aan dat het “in principe” goedkeuring heeft ontvangen van regelgevende instanties in Kazachstan. Deze aankondiging volgt op de introductie van hun nieuwe dienst voor het uitlenen van cryptocurrency.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img