Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Verenigde Staten komt binnen 2 maanden met crypto regelgeving

Er heerste de afgelopen maanden al veel speculatie rond Amerikaanse regulatie van de cryptosector. Deze speculatie had zelfs verschillende keren invloed op de crypto koersen. Nu lijkt daar eindelijk duidelijkheid te zijn, want Patrick McHenry heeft zich uitgesproken over Amerikaanse crypto regulatie.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Wetgevers van de Verenigde Staten zijn van plan om binnen de volgende twee maanden wetgeving voor te stellen om toezicht te houden op de cryptosector. Dit nieuws werd aangekondigd door Rep. Patrick McHenry, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Financiële Diensten Commissie, tijdens CoinDesk’s Consensus 2023 evenement.

Nieuwe wetgeving wordt naar verwachting binnen één jaar door president Joe Biden ondertekend

De wet zal problemen en kwesties aanpakken die moeilijk op te lossen. McHenry vertelde het publiek dat het altijd een uitdaging is om iets nieuws te reguleren, en dat geldt helemaal in het geval van cryptocurrencies, doordat ze niet centraal beheerd worden. Hij gaf ook aan te verwachten dat de wet binnen twaalf maanden door president Joe Biden ondertekend wordt.

Senator Cynthia Lummis, die samen met McHenry in de paneldiscussie zat, zei dat ze uitkeek naar het coördineren van de inspanningen met McHenry en dat het Huis een betere kans had dan de Senaat om wetgeving eerder door te voeren. Ze zei dat als het Huis als eerste op crypto zou inzetten, het de kansen in de Senaat zou verbeteren.

“We hebben geprobeerd om partijdigheid van dit onderwerp af te houden,” zei Lummis tijdens het evenement. “Dit is een onderwerp waar we voor de 2024-verkiezingen aan moeten werken.”

Verenigde Staten loopt ver achter op andere landen

Ondertussen hebben landen in andere delen van de wereld al stappen ondernomen. De Europese Unie heeft bijvoorbeeld de Markets in Crypto Assets (MiCA) wetgeving goedgekeurd, wat de eerste uitgebreide crypto wetgeving ter wereld is. Regulatoren in Japan en de Verenigde Arabische Emiraten hebben ook stappen gezet om de cryptosector te reguleren, terwijl Hong Kong en het Verenigd Koninkrijk hun aanpak van crypto herzien.

Het is duidelijk dat er druk is om de cryptosector te reguleren, vooral na de instorting van de FTX exchange en de recente ineenstorting van crypto bankieren. De roep om wetgeving kwam echter al veel eerder, en was ontzettend groot toen Terra (LUNA) instortte. Veel consumenten verloren een groot deel van hun vermogen door nalatig handelen van Terra, zo werd later bewezen.

Wetgevers in de Verenigde Staten zullen nu hun best moeten doen om andere landen bij te houden en de cryptosector op een verantwoorde manier te reguleren. Hoe de crypto koersen daar op gaan reageren, is nog volledig onbekend.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img