Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Bali (Indonesië) verbant cryptobetalingen

Terwijl cryptocurrencies overal ter wereld steeds verder gereguleerd worden, heeft de gouverneur van Bali, Wayan Koster, op 28 mei laten weten dat het cryptobetalingen verbant. Buitenlandse toeristen mogen vanaf heden geen betalingen met cryptocurrencies meer uitvoeren.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Wayan Koster sprak de nieuwe regels op 28 mei uit tegen de lokale media. Toeristen mogen geen betalingen met cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) of USDC uitvoeren. Doen zij dat wel, dan kan de overheid besluiten om hun visa direct in te trekken, waardoor zij Indonesië per direct moeten verlaten.

Accommodaties en restaurantrekeningen met crypto afrekenen

Voor de pandemie ontving Bali meer dan 6 miljoen buitenlandse toeristen per jaar. Al deze toeristen verblijven in mooie villa’s en resorts. In het verleden werden er regelmatig betalingen met cryptocurrencies uitgevoerd, voornamelijk voor het afrekenen van accomodaties zoals villa’s op Bali, maar ook voor het betalen van restaurantrekeningen, therapieën en retailproducten. De lokale overheid wil ervoor zorgen dat betalingen gewoon met de Indonesische rupiah (IDR) worden uitgevoerd, en besluit daarom om strenger te controleren op het uitvoeren van cryptobetalingen.

Betalen met crypto was al langer strafbaar is Indonesië

Er zaten al zware straffen op het gebruik van valuta’s anders dan de Indonesische rupiah. Volgens de Indonesische wet zou dit kunnen leiden tot hoge boetes en zelfs gevangenisstraffen. Het was dus in feite al verboden om betalingen met cryptocurrencies uit te voeren op Bali, de meest populaire vakantiebestemming binnen Indonesië. Echter, hier wordt door de lokale Balinese overheid nooit op gehandhaafd. Daar komt volgens Wayan Koster nu verandering in, want de overheid zal streng controleren op het uitvoeren van cryptobetalingen.

Indonesië was juist bezig met acceptatie en regulatie van crypto

Crypto gebruiken voor het uitvoeren van betalingen is dus verboden. Toch is crypto geen illegale asset in Indonesië. Volgens Trisno Nugroho, directeur van Bank Indonesia, worden cryptocurrencies niet als wettig betaalmiddel gezien, waardoor ze slechts en alleen een illegaal betaalmiddel zijn. Sterker nog, Indonesië heeft de afgelopen jaren juist innovatie omtrent crypto en blockchain gestimuleerd. Het liet zelfs weten interesse te hebben in de mogelijkheden van digitale assets. Zo werd er niet lang geleden nog regulatie voor crypto exchanges en platforms opgezet. De Ministry of Trade heeft zelfs plannen om een officiële nationale crypto exchange te lanceren.

Terwijl Indonesië crypto lijkt te reguleren, ziet Bali juist af van de adoptie. Toeristen mogen geen cryptobetalingen uitvoeren en doen ze dat wel, dan kunnen ze zwaar gestraft worden (met een gevangenisstraf of uitzetting tot gevolg). Mensen mogen cryptocurrencies wel nog steeds bezitten en als investeringsmiddel gebruiken. Toeristen hoeven zich dus in principe geen zorgen te maken.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img