9.7 C
Londen
dinsdag, maart 21, 2023
- Advertisement -spot_img

Circle (USDC) krijgt toegang tot $3.3 miljard terug

Na de val van Silicon Valley Bank ontstonden er problemen bij Circle, het bedrijf achter de stablecoin USDC. De $3.3 mijlard die het bedrijf bij SVB had staan, leken ze namelij kwijt. Nu hebben de toegang terug, volgens de CEO.

- Advertisement -spot_imgspot_img

Onlangs is er veel ophef geweest over de reserves van USDC, een populaire stablecoin die veel gebruikt wordt in de crypto industrie. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot veranderingen in de market cap van USDC en de prijs van USDC zakte zelfs even naar onder de $0.90. In dit artikel bespreken we de laatste ontwikkelingen rondom de USDC reserves en de impact hiervan op de cryptomarkt.

Circle heeft toegang tot $3,3 miljard bij SVB terug

Een paar weken geleden raakte de crypto wereld in opspraak bleek dat Circle $3,3 miljard aan USDC reserves had opgeslagen bij Silicon Valley Bank. De bekendmaking leidde tot een verlies aan marktaandeel ten gunste van zijn concurrent, USDT. Bovendien zorgde dit nieuws ervoor dat de USDC de peg met de Amerikaanse dollar verloor. Het resultaat hiervan was dat de marktkapitalisatie van USDC sinds 11 maart met bijna 10% daalde, terwijl die van USDT met meer dan 1% toenam tot $73,03 miljard.

De CEO van Circle, Jeremy Allaire, heeft nu aangekondigd dat het bedrijf sinds 13 maart toegang heeft tot zijn $3,3 miljard die het bij Silicon Valley Bank had staan. Volgens het rapport van januari vertegenwoordigde het bedrag minder dan 8% van de reserves van USDC. Het rapport meldde ook dat USDC meer dan 100% gedekt was.

De afhankelijkheid van banken voor opslag van reserves is een risico dat inherent is aan de werking van stablecoins zoals USDC. Wanneer nieuws zoals dat van Silicon Valley Bank opduikt, kan dit leiden tot onzekerheid onder investeerders. USDC probeert dit risico te verminderen door transparantie te bieden in hun rapporten over hun reserves. Hierdoor kunnen investeerders zien hoe de reserves worden beheerd en wat er gebeurt met hun geld.

Ondanks de huidige uitdagingen staat USDC opnieuw op $1. Door de transparantie en de mogelijkheid om de reserves te verifiëren, is het mogelijk om vertrouwen op te bouwen en investeerders te overtuigen om in de stablecoin te investeren. Deze transparantie zal naar verwachting ook in de toekomst een belangrijke rol blijven spelen voor USDC en andere stablecoins.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Related news
- Advertisement -spot_imgspot_img