Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

USDC in de problemen door banden met Silicon Valley Bank

USDC, de stablecoin van Circle, is onlangs in de problemen gekomen na de onrust die is ontstaan door de problemen bij Silicon Valley Bank. Wat is er precies aan de hand?

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Aan het einde van vorige week ontstond er ineens veel onrust rondom de stablecoin USDC, uitgegeven door Circle. Onthullingen over de reserves van Circle bij de ingestorte Silicon Valley Bank hebben geleid tot twijfels over de reserves van de munt en een all-time low in de prijs, die eigenlijk gelijk aan $1 hoort te blijven.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de recente ontwikkelingen rond USDC en de impact ervan op de cryptomarkt. Wat is er precies aan de hand?

Investeerders verkopen massaal USDC

Circle, de uitgever van de stablecoin USDC, heeft onlangs onthuld dat ze $3.3 miljard dollar van de backing van USDC bij de inmiddels ingestorte Silicon Valley Bank hadden staan. Deze onthulling heeft geleid tot twijfels over de reserves van USDC en heeft geleid tot een all-time low van $0.8774 voor de munt en daarmee dus een depeg van de stablecoin.

Onchain data toont aan dat investeerders hun USDC holdings verkopen ten gunste van andere stablecoins. Veel investeerders zoeken hun uitweg in de stablecoin USDT. Het is belangrijk om op te merken dat Circle USDC holders heeft verzekerd dat hun fondsen veilig zijn. Toch kiezen verschillende crypto bedrijven ervoor hun blootstelling aan te USDC beperken.

Maker DAO, een DeFi project op Ethereum, heeft onlangs een noodvoorstel goedgekeurd om de USDC collateral van zijn DAI stablecoin te verminderen. Dit besluit is genomen als reactie op de onthulling van de reserves bij Silicon Valley Bank en de daaropvolgende twijfels over de reserves van USDC.

USDC herstelt zich

De prijs van USDC heeft zich in het weekend enigszins hersteld en wordt momenteel verhandeld tegen bijna $1. Dat is positief voor de cryptomarkt. De handelsvolumes zijn echter met 31% gedaald tot $14 miljoen. Dit kan hoogstwaarschijnlijk worden uitgelegd door de connecties met Silicon Valley Bank.

Er heerst een gemengd sentiment op de markt over de recente gebeurtenissen rond USDC. Sommigen wijzen op de problemen van centralisatie van stablecoins, terwijl anderen proberen te profiteren van de situatie door USDC met korting te kopen. Het is belangrijk om te onthouden dat de situatie rond USDC nog steeds in ontwikkeling is en dat het de moeite waard is om de ontwikkelingen te blijven volgen.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Gijs Ooijen
Gijs Ooijen
Gijs heeft al jaren ervaring binnen de cryptomarkt. Hij weet niet alleen veel over cryptocurrencies en het verhandelen ervan, maar beschikt ook over kennis over de blockchaintechnologie. Deze kennis zet hij graag in om jou te voorzien van het laatste crypto nieuws.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img