Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Chinese zorg- en energiebedrijven accepteren betalingen met digitale yuan: adoptie CBDC in snelvaart?

Chinese zorg- en energiebedrijven zetten een nieuwe stap in de acceptatie van de digitale yuan, de centrale bank digitale valuta (CBDC) van China. Volgens berichten uit de Chinese media is het vanaf nu mogelijk voor zowel poliklinische als opgenomen patiënten in de geestelijke gezondheidszorg om met de digitale yuan te betalen voor medische behandelingen.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

De betalingen kunnen worden gedaan via de digitale yuan-app van de centrale bank, waardoor stortingen, medicatie en ziekenhuisopnamekosten. Medewerkers van de ziekenhuizen geven aan dat digitale yuan-betalingen veiliger en handiger zijn dan traditionele betalingsvormen, en dat ze ook sneller verlopen.

De digitale CBDC wordt steeds vaker geaccepteerd

De acceptatie van de digitale yuan binnen de zorgsector past binnen de bredere acceptatie van de digitale yuan. Naast de zorgsector heeft ook de energiesector in China stappen gezet in de acceptatie van de digitale yuan. Lokale overheidsinstanties in de provincie Jiangsu hebben de digitale valuta gebruikt om hun recente elektriciteitsrekening voor straatverlichting te betalen. Deze elektriciteit wordt geleverd door het door de overheid beheerde State Grid Jiangsu Electric Power Co., dat meer dan 46 miljoen energieconsumenten bedient.

Het gebruik van de digitale yuan voor interne overheidstransacties is een belangrijke mijlpaal en markeert een belangrijke stap in de bredere acceptatie van de CBDC binnen China.

Digitale yuan goedgekeurd voor gebruik op effectenmarkt

Deze ontwikkelingen volgen op eerdere aankondigingen dat de China Securities Regulatory Commission (CSRC) de digitale yuan heeft goedgekeurd voor gebruik op de effectenmarkt. Dit opent de deur voor Chinese beleggers om de digitale valuta te gebruiken voor het kopen van beleggingsproducten, zoals fondsen.

De goedkeuring van de CBDC voor zulke financiële transacties maakt de groeiende rol van de digitale yuan duidelijk. Deze CBDC speelt namelijk een steeds belangrijkere rol binnen de bredere economie van China. Met deze recente ontwikkelingen lijkt de adoptie van de digitale yuan in China in een stroomversnelling te komen. Het land blijft vooruitgang boeken in het verkennen van nieuwe toepassingen en gebruiksgebieden voor de CBDC, wat kan leiden tot verdere groei en acceptatie op zowel nationaal als internationaal niveau.

Men verwacht dat de digitale valuta het komende jaar door steeds meer bedrijven en instanties geaccepteerd wordt. Dit maakt het voor consumenten makkelijker om hun betalingen uit te voeren, geeft de Chinese overheid aan. Toch is er ook kritiek op de digitale yuan. Zo zijn er verschillende groepen die zich zorgen maken om het privacy-aspect van de Chinese CBDC. De overheid zou transacties veel beter kunnen volgen wanneer deze met de CBDC worden uitgevoerd.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img