Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Alles wat je moet weten over Shibarium, de layer 2 van Shiba Inu

Wat is Shibarium? Met de ontwikkeling van Shibarium wordt Shiba Inu (SHIB) een steeds serieuzer project. Het team achter Shiba Inu wil met deze layer 2 solution de hoge kosten en lange verwerkingstijden op Ethereum oplossen.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Shiba Inu (SHIB) is misschien wel de bekendste memecoin op de blockchain van Ethereum. Natuurlijk is het niet de bekendste memecoin ter wereld, want de cryptocurrency staat qua grootte nog altijd achter Dogecoin (DOGE), al heeft deze memecoin wel een eigen blockchain.

De afgelopen jaren liep Ethereum tegen schaalbaarheidsproblemen aan. Hierdoor stegen de transactiekosten en transactieverwerkingstijd. De makers van Shiba Inu wilden met een eigen oplossing komen en begonnen de ontwikkeling van Shibarium.

Wat is Shibarium?
Wat is Shibarium?

Wat is Shibarium?

Shibarium is de layer 2 scaling solution van Shiba Inu. Met Shibarium moeten transacties sneller en goedkoper verwerkt worden. Daarnaast wil Shibarium de impact van transactieverwerking op het milieu verklinen door de uitstoot te verlagen.

Ontwikkelaars kunnen zelf een smart contract op Shibarium bouwen. Omdat het project zich voornamelijk richt op de metaverse en GameFi, is de verwachting dat voornamelijk games en metaverses op Shibarium worden gebouwd. Toch kunnen ontwikkelaars ook allerlei andere DeFi applicatie op Shibarium bouwen.

Bone Shibaswap (BONE)

Validators kunnen op de layer 2 aan de slag door 10.000 Bone Shibaswap (BONE) tokens te staken (BONE is de governance token van het Shiba Inu ecosysteem). Daarnaast worden validators ook geselecteerd op basis van eerdere ervaring en betrouwbaarheid, want er kunnen slechts 100 validators actief zijn.

Het blijft niet bij Shibarium, want het Shiba Inu team is van plan om een TREAT token te lanceren. Met TREAT, dat een beloningstoken is, moeten liquidity providers gestimuleerd worden om meer liquidity aan ShibaSwap te leveren.

SHI stablecoin en Oshiverse

Naar verwachting zal het niet lang duren voordat de eerste stablecoin in het Shiba Inu ecosysteem draait. Door het team wordt gesproken over SHI, een stablecoin die later op de layer 2 wordt gelanceerd. In tegenstelling tot veel andere stablecoins zal SHI $0,01 waard worden. De meeste stablecoins zijn gelijk aan $1,00 Amerikaanse dollar. Zo moet het makkelijker worden om microbetalingen met SHI uit te voeren.

Ook zijn er plannen voor de ontwikkeling van Oshiverse, wat de eerste metaverse op Shibarium moet worden. Binnen Oshiverse kunnen gebruiker verschillende Play-to-Earn (P2E) games spelen waar de token van Shiba Inu een belangrijke rol in spelen. Volgens verschillende trading experts zou een toenemend gebruik van tokens als SHIB voor prijsstijgingen kunnen zorgen. Een groot voordeel van Oshiverse is dat het in de Apple App Store en Google Playstore te downloaden wordt, waardoor iedereen het vanaf een iOS- of Android-apparaat kan gebruiken.

Met de komst van Shibarium laat het team achter Shiba Inu zien dat de cryptocurrency veel meer dan een memecoin is. Ze hebben grote plannen en willen de cryptocurrency een steeds belangrijker onderdeel van de cryptowereld laten uitmaken.

Live Shiba Inu Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img