Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Shanghai upgrade kan zorgen voor verkoopgolf van Ethereum (ETH) tokens

De Shanghai upgrade is een volgende stap in Ethereum's overgang naar het Proof-of-Stake (PoS) mechanisme en kan zorgen voor een verkoopgolf in ETH tokens. Dit komt doordat er miljoenen ETH tokens vrijkomen en de tokenhouders kunnen deze eindelijk verkopen. Op 13 april, om ongeveer 00:30, zal de Shanghai upgrade worden geïmplementeerd.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Ethereum’s Shanghai upgrade wordt binnen enkele uren doorgevoerd en dit kan grote gevolgen voor de koers van Ethereum (ETH) en de cryptomarkt hebben. De upgrade van het Ethereum netwerk zal ervoor zorgen dat vele ETH-beleggers toegang krijgen tot hun ETH tokens. In totaal gaat het hier om ruim 30 miljard Amerikaanse dollars aan tokens.

De Ethereum upgrade zorgt ervoor dat beleggers, die de afgelopen drie jaar ETH tokens op het netwerk van Ethereum hebben vastgezet, hun tokens kunnen ontvangen. Deze upgrade wordt ook wel de Shapella upgrade genoemd, omdat er twee verschillende updates op hetzelfde moment worden doorgevoerd. Naast de Shanghai update zal ook de Capella update worden uitgevoerd.

Ruim 15% van alle ETH tokens betrokken bij de upgrade

Deze gestakete ETH tokens waar het om gaat zijn goed voor ongeveer 15% van alle ETH tokens, wat neerkomt op een waarde van ongeveer 31 miljard Amerikaanse dollars. Dit werd bekendgemaakt door Dune Analytics, het data bedrijf dat gegevens van bijvoorbeeld het Bitcoin (BTC) en Solana (SOL) netwerk analyseert. Aangezien er op dit moment ruim 120.000.000 ETH tokens in circulatie zijn, betekent dit dat er zo’n 18 miljoen ETH tokens zijn gestaked op het ETH netwerk.

Shanghai upgrade wordt een nachtelijk avontuur

Verschillende media melden dat de Shanghai upgrade vandaag wordt doorgevoerd, maar door het tijdsverschil is het in Nederland ondertussen al 13 april wanneer de upgrade voltooid is. Rond 22:30 GMT is het moment daar, wat neerkomt op half 1 in de nacht in Nederland. Deze onthulling is afkomstig van Tim Beiko, lid van de Ethereum Foundation. Deze stichting is onderdeel van het Ethereum netwerk en hierdoor wordt het bekend gemaakte tijdstip ook betrouwbaar geacht.

Deutsche Bank en vele beleggers verwachten verkoopgolf

Veel beleggers verwachten dat de upgrade zal zorgen voor een verhoogde volatiliteit in ETH. Doordat veel beleggers eindelijk hun ETH kunnen gebruiken verwachten veel beleggers dat er een enorme verkoopgolf kan ontstaan. Deze verkoopgolf kan zorgen voor een daling in de koers van ETH. Ook analisten van de Deutsche Bank voorzien deze verkoopgolf en verwachten dat “het vrijgeven van deze investering kan leiden tot aanzienlijke neerwaartse prijsdruk als het onmiddellijk wordt geliquideerd.’’

Een correctie na koersstijging van 60 procent?

Een eventuele verkoopgolf kan ervoor zorgen dat Ethereum een groot deel van de opwaartse koersbeweging weer moet inleveren. Sinds het begin van 2023 is de waarde van Ethereum met ruim 60 procent gestegen. Op de korte termijn kan de Shanghai upgrade nadelig zijn voor de koers van Ethereum, maar indien de upgrade een positieve invloed op het functioneren van het netwerk heeft, kan de upgrade op de lange termijn juist zorgen voor een positief effect.

Live Ethereum Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img