Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

JPMorgan-analisten verwachten 70% stijging Bitcoin, maar daar zitten wel voorwaarden aan

De Bitcoin prijs zou kunnen stijgen tot $45.000 als het de prijsprestaties en investeringsstructuur op die van goud gaan lijken. Dat zeggen de analisten van JPMorgan, een grote Amerikaanse bank. Dat klinkt eenvoudig, maar daar moet nog wel het een-en-ander voor veranderen.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Ondanks dat de Bitcoin prijs het op dit moment niet goed doet, zijn de prestaties dit jaar indrukwekkend geweest. In 2022 daalde de koers en gingen we door een onzekere en turbulente periode. De waarde van Bitcoin stond aan het begin van 2023 onder $17.000. In de eerste drie weken van dit jaar brak Bitcoin omhoog en steeg het tot meer dan $30.000.

Analisten van JPMorgan verwachten een 70% stijging, maar daar zitten wel voorwaarden aan

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor zo’n €28.179 en staat hiermee fors lager dan enkele maanden geleden. Toch wordt Bitcoin verhandeld voor meer dan 65% van de prijs aan het begin van 2023. Nu geloven de analisten van JPMorgan dat Bitcoin binnenkort met meer dan 70% kan stijgen. Maar daarvoor moet het eerst worden beschouwd als een vergelijkbaar beleggingsinstrument met goud. Dat is iets waar veel Bitcoin-voorstanders al jarenlang voor pleiten.

“Op dit moment houden beleggers wereldwijd zo’n $3 biljoen aan goud aan voor investeringsdoeleinden buiten de centrale banken. Als Bitcoin op vergelijkbare wijze wordt benaderd, zou dit voor een prijsstijging tot $45.000 kunnen zorgen. Deze voorspelling is gebaseerd op de veronderstelling dat de waarde van Bitcoin in de portefeuilles van particuliere beleggers overeenkomt met die van goud in termen van risicokapitaal en volume,” vertellen de analisten van JPMorgan.

De goudprijs is dit jaar met meer dan 6,2% gestegen

Het populaire edelmetaal is ook in waarde gestegen sinds het begin van 2023. Toch ging dat in een rustiger tempo dan we bij de Bitcoin koers zagen. Aan het begin van 2023 stond de goudprijs op $1.830 per ounce, waarna deze in mei boven de $2.000 steeg. De waarde is ondertussen gedaald en staat vandaag op $1.943 per ounce, wat een 6,2% prijsstijging sinds het begin van 2023 betekent.

De analisten van JPMorgan hadden het ook over de aanstaande Bitcoin halving, welke in 2024 plaatsvindt. Deze halving zou zomaar een grote invloed op de Bitcoin koers kunnen hebben. “In het verleden heeft de productiekost van Bitcoin als een effectieve ondergrens gefungeerd. Eerdere halvings in 2016 en 2020 zorgden voor een stijging van de Bitcoin prijs, die na de halving meer momentum kreeg,” leggen de analisten uit.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img