Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Bitcoin breekt door $30.000 voor het eerst sinds juni 2022

Voor het eerst sinds juni 2022 is Bitcoin door de magische grens van $30.000 gebroken. Het zorgt voor veel positieve reacties bij crypto handelaren, die het de afgelopen maanden zwaar te verduren hadden.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

De aanstaande bankencrisis zorgde ervoor dat de prijzen van aandelen en cryptocurrencies daalden. Volgens verschillende analisten kon het nog lang duren voordat we weer flinke prijsstijgingen zouden zien. Nu blijkt dat toch eerder te komen dan veel mensen hadden verwacht. Bitcoin is in 2023 meer dan 80% in waarde gestegen en brak in de nacht van 11 april door $30.000. Is dit slechts het begin van de opmars?

Afnemend vertrouwen in centrale banken goed voor de prijs van Bitcoin

De afgelopen 24 uur is Bitcoin 6% gestegen en heeft een $580.805.652.463 market cap. Tussen 03:50 en 04:00 uur steeg Bitcoin van $29.983,90 naar $30.214,80 en brak het door de magische grens. Volgens analisten is dit pas het begin van de opwaartse trend. Zij verwachten dat er de komende maanden nog meer geld op de crypto markt terecht komt. Dat heeft alles te maken met de economische situatie waar we ons nu in bevinden.

De Amerikaanse Federal Reserve heeft een versoepeling om het monetaire beleid aangekondigd. Dat zorgde ervoor dat de markt een groeivertraging heeft ingecalculeerd, wat we ook binnen de obligatiemarkt terugzien. 2-jarige Amerikaanse staatsobligaties stonden in het begin van maart nog op 5% en zijn ondertussen gedaald tot onder de 4%. Dat kwam doordat handelaren hun verwachtingen rond toekomstige renteverhogingen hadden bijgesteld na uitspraken van de Federal Reserve.

Met Bitcoin ben je je eigen bank

Tot nu toe is Bitcoin het best presterende beleggingsproduct van 2023. De aandelenmarkt stortte in, fiat valuta’s als de euro verloren waarde en edelmetalen stegen niet zo hard als de meeste cryptocurrencies.

Richard Mico, CEO en Chief Legal Officer van Banxa, merkt een verschuiving binnen de beleggingsmarkt. Volgens hem wordt Bitcoin steeds vaker als betrouwbaar middel voor waardeopslag gezien. “Bitcoin heeft geen last van de problemen die gepaard gaan met het opslaan van geld via externe tussenpersonen of centrale banken. Bitcoin begint nu, geheel terecht, te worden gezien als een minder risicovol activum,” legde Mico uit.

De bankencrisis laat zien dat het niet altijd verstandig is om volledig afhankelijk te zijn van een centrale bank. “Met Bitcoin ben je je eigen bank,” verklaart Mico. “Door de hoge volatiliteit van de laatste tijd is het lastig om een koers voorspelling te doen, maar het zou mij niet verbazen als dit momentum aanhoudt.”

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img