spot_img
- Advertisement -spot_img

Bitcoin bereikt nieuwe hoogtes ondanks chaos

Bitcoin schiet de laatste tijd weer als een raket omhoog. In dit artikel duiken we in de mogelijke oorzaken van deze plotselinge stijging en wat de toekomst voor Bitcoin in petto heeft.

- Advertisement -spot_img

Bitcoin schiet de laatste tijd weer als een raket omhoog. In dit artikel duiken we in de mogelijke oorzaken van deze plotselinge stijging en wat de toekomst voor Bitcoin in petto heeft. Ook kijken we naar hoe Bitcoin zich verhoudt tot andere digitale assets en hoe recente ontwikkelingen in de bankensector hierop van invloed zijn geweest. En als kers op de taart bespreken we ook nog even de spannende FOMC-vergadering en wat deze voor de markt kan betekenen.

Bitcoin stijgt naar nieuwe hoogtes terwijl investeerders hopen op meer stabiliteit

De prijs van Bitcoin is de afgelopen weken snel gestegen, met een recente stijging van bijna 4% in de afgelopen 24 uur alleen al. De cryptomunt heeft de grens van $28.000 overschreden en bereikt daarmee een piek van negen maanden. De stijging is deels te danken aan de sterke start die Bitcoin had in het begin van dit jaar, met een stijging van 41% in de eerste drie weken van januari. Na het bereiken van een Fair Value Gap (FVG) daalde de koers even om te stabiliseren.

Analisten zijn positief over de toekomst van Bitcoin en verwachten dat een stijging tot $29.000 er nog in zit. Investeerders moeten echter voorzichtig zijn voor bearish signalen van momentum indicatoren, die een mogelijke correctie in de toekomst kunnen aangeven. Hoewel de huidige positie van BTC wijst op een mogelijke verlenging van de rally, kunnen er perioden van zijwaartse beweging en pullbacks voorkomen door de strijd tussen bulls en bears.

Chaos bij de banken, inflatiecijfers die de verwachtingen overtreffen en een hernieuwd optimisme voor een meer toegeeflijke Federal Reserve lijken te hebben bijgedragen aan de recente stijging van Bitcoin. De waarde van Bitcoin is dit jaar met bijna 70% gestegen, terwijl andere digitale assets zoals Ethereum, Solana en Cardano ook zijn gestegen.

Stablecoins krijgen klappen, Bitcoin wint vertrouwen

Naast de bankensector turbulentie lijkt ook het verlies van vertrouwen in stablecoins een rol te spelen in de recente stijging van Bitcoin. De instabiliteit van stablecoins, zoals recent USDC, heeft geleid tot aanvankelijke verkoopdruk, terwijl investeerders weer vertrouwen lijken te krijgen in de relatieve stabiliteit van Bitcoin.

Deze factoren hebben bijgedragen aan de recente stijging van Bitcoin, maar de bredere markt blijft volatiel. Zorgen rondom Credit Suisse Group AG en het falen van sommige Amerikaanse geldschieters hebben de afgelopen week voor schommelingen gezorgd. De FOMC-vergadering deze week zal waarschijnlijk een belangrijke factor zijn voor waar Bitcoin heen gaat, omdat investeerders aandringen op een tijdelijke stopzetting van de renteverhogingen en de strijd tegen inflatie doorgaat.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -spot_img
Gijs Ooijen
Gijs Ooijen
Gijs heeft al jaren ervaring binnen de cryptomarkt. Hij weet niet alleen veel over cryptocurrencies en het verhandelen ervan, maar beschikt ook over kennis over de blockchaintechnologie. Deze kennis zet hij graag in om jou te voorzien van het laatste crypto nieuws.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Related news
- Advertisement -spot_img