Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Amerikaanse geheime dienst onthult zijn liefde voor crypto in Reddit AMA

Op 15 mei heeft de Amerikaanse Secret Service deelgenomen aan een AMA-sessie op Reddit met als thema crypto. Tijdens deze sessie hebben ze verschillende vragen beantwoord en hun kleine NFT-collectie onthuld.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Op 15 mei hebben vertegenwoordigers van het United States Secret Service San Francisco Field Office en het Bay Area Regional Enforcement Allied Computer Team (REACT) zich open gesteld voor vragen van leden van de subreddit r/cryptocurrency. Tijdens deze ask-me-anything (AMA) hebben zij Reddit-gebruikers laten weten dat de Amerikaanse geheime dienst crypto bezit, een eigen NFT-collectie heeft en blockchain-technologie prijst vanwege de mogelijkheid om financiële criminaliteit te bestrijden.

Terwijl sommige regelgevers crypto nog steeds als een middel voor fraudeurs en oplichters zien, heeft het REACT-taskforce de openbare en transparante aard van blockchains geprezen als een “geweldige kans” voor misdaadbestrijders om geldstromen te volgen.

Reddit AMA met de Amerikaanse geheime dienst

De geheime dienst heeft eerder aangegeven dat de onveranderlijke aard van de blockchain betekent dat illegale financiële activiteiten in sommige gevallen gemakkelijker kunnen worden gecontroleerd en gevolgd dan met “normaal” geld.

Reddit AMA crypto


In de Reddit AMA werd onder andere gevraagd over hoe je verdacht gedrag het beste kunt verbergen op de blockchain. De geheime dienst antwoordde dat als mensen financieel dubieuze dingen willen doen, het beter is om contant geld te gebruiken dan cryptocurrencies.

Een andere Reddit-gebruiker vroeg of de geheime dienst zelf cryptogeld bezit, waarop de autoriteit zei dat ze “absoluut houders van cryptocurrencies” zijn en zichzelf in latere reacties omschreven als crypto “fanaten”. De organisatie zei dat het bezitten van crypto hen helpt om een beter begrip te krijgen van de diepere mechanismen van de cryptowereld. Welke crypto ze precies bezitten lieten ze niet weten, maar wij vermoeden dat er zeker wel wat Bitcoin in het mandje zit..

Toen hen werd gevraagd of ze significante verschillen zien tussen cryptocriminaliteit en illegale activiteiten in de traditionele financiële wereld, merkte de geheime dienst op dat de “overgrote meerderheid” van de telefoontjes en meldingen die ze ontvangen meestal verband houden met crypto op de een of andere manier.

Het bleef niet alleen bij serieuze vragen..

Tijdens de sessie was er ruimte voor serieuze vragen, maar ook voor wat plezier. Toen een gebruiker op Reddit vroeg of de geheime dienst overwoog om zijn eigen “memecoin” te lanceren, reageerde de organisatie met een knipoog door hun eigen NFT-collectie op OpenSea aan te prijzen.

NFT collectie Reddit AMA

Het feit dat deze instantie, die onder andere instaat voor de veiligheid van de Amerikaanse president en het onderzoeken van financiële fraude, zo experimenteert met crypto is een goed teken. Het weergeeft een bepaalde mate van acceptatie en adoptie die we nog niet eerder hebben gezien.

Crypto werd vroeger veelal bestempeld als ideaal middel voor financiële fraude, maar zoals de geheime dienst ook aangaf, is dat een totaal verkeerd beeld. De blockchain maakt het juist mogelijk om geldstromen na te volgen, waar dat met contant geld bijvoorbeeld niet mogelijk is.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Harold Hamersma
Harold Hamersma
Harold heeft een economische achtergrond en voorziet een mooie toekomst voor het digitale geld. Wekelijks voorziet hij jou van actueel crypto nieuws. Daarvoor houdt Harold nauwlettend de laatste trends en ontwikkelingen binnen de markt in de gaten.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img