9.7 C
Londen
dinsdag, maart 21, 2023
- Advertisement -spot_img

Arbitrum kondigt langverwachte airdrop aan

Na lange tijd met hoge verwachtingen, kondigt Arbitrum nu eindelijk een eigen token aan. $ARB wordt op 23 maart gelanceerd via een airdrop aan de gebruikers van het netwerk.

- Advertisement -spot_imgspot_img

Er is een belangrijke aankondiging gedaan door de Arbitrum Foundation. Het bedrijf achter de Arbitrum netwerken heeft namelijk de lancering van de $ARB token aangekondigd, wat het begin markeert van hun overgang naar een DAO. In dit artikel gaan we dieper in op deze aankondiging en wat het betekent voor gebruikers van het Arbitrum-netwerk.

Arbitrum lanceert $ARB token

De Arbitrum Foundation, het bedrijf achter de Arbitrum Layer 2, heeft de lancering aangekondigd van de $ARB token. Met deze stap begint Arbitrum aan de transitie naar een decentrale autonome organisatie (DAO). De $ARB token zal gebruikt worden voor governance over de Arbitrum One en Arbitrum Nova netwerken. Deze netwerken stellen gebruikers in staat om transacties uit te voeren op de Ethereum-blockchain tegen lagere kosten en met hogere snelheden.

Met de lancering van de $ARB token krijgen houders van de token de mogelijkheid om te stemmen over belangrijke governance beslissingen rond de Arbitrum One en Arbitrum Nova netwerken. De stichting zal ongeveer 44% van de tokens uitgeven aan investeerders en contributors, terwijl de rest in bezit van de community zal zijn. Van de 10 miljard ARB-tokens die zullen worden uitgegeven, zal 56% in handen komen van de gemeenschap. Dit verschilt van Ethereum, waarbij het bezit van de ETH token gebruikt kan worden voor diverse doeleinden, en niet alleen voor governance.

Eerst technologie, dan governance

De reden voor het uitstel van de lancering van de $ARB token lag volgens Arbitrum voornamelijk aan de ontwikkeling van hun technische roadmap. Nu de technologie staat als een huis, kan er begonnen worden met de governance van het protocol. Op 23 maart zal er een airdrop plaatsvinden waarbij 11,5% van de totale aanvoer naar Arbitrum gebruikers gaat en 1,1% naar DAO’s die opereren in het Arbitrum-ecosysteem. De toekomst van Arbitrum wordt interessant met de lancering van de $ARB token als DAO en het verdere verbeteren van hun technologie om een steeds betere ervaring te bieden aan de gebruikers.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Related news
- Advertisement -spot_imgspot_img