Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Binance verliest strijd met DNB: cryptobeurs stopt in Nederland vanwege ontbreken licentie

Cryptobeurs Binance stopt in Nederland vanwege het ontbreken van een licentie. Gebruikers kunnen na 17 juli alleen nog geld opnemen en nieuwe Nederlandse gebruikers worden niet meer toegelaten.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Het is Binance niet gelukt om de Nederlandse toezichthouder, De Nederlandsche Bank (DNB), te overtuigen. Hierdoor heeft ‘s werelds grootste cryptobeurs geen licentie kunnen bemachtigen en kan de beurs niet meer actief blijven in Nederland. Dit betekent dat de exchange volgens de DNB niet voldoet aan de anti-witwasrichtlijnen (AMLR). Vanaf 17 juli is het voor inwoners van Nederland alleen nog maar mogelijk om hun investering van het platform af te halen, tot die tijd kunnen Nederlanders nog gebruikmaken van Binance.

Binance betreurt het verlaten van de Nederlandse markt

Over het verlaten van de Nederlandse markt zegt Binance zelf dat ze deze beslissing van de DNB zeer jammer vinden. Door de beslissing kunnen er vanaf vandaag geen nieuwe gebruikers uit Nederland worden geaccepteerd. Daarnaast is het voor de huidige Nederlandse gebruikers niet meer mogelijk om crypto te staken, kopen, verkopen of traden na 17 juli 2023. Enkel kunnen gebruikers hun geld van het platform afhalen en Binance raadt deze handeling aan.

Bestaande Nederlandse gebruikers krijgen hierover een e-mail met uitgebreide informatie over wat dit betekent voor hun accounts en investering. Daarnaast zal er in deze mail een stappenplan worden gedeeld, zodat het eenvoudig is om op verschillende manieren het vermogen van Binance af te halen.

Binance nog wel actief in andere Europese landen

Niet alleen Nederland is druk bezig met het bestrijden van anti-witwaspraktijken, diverse landen hebben regels opgesteld tegen het witwassen van geld. Echter, in een hoop andere Europese landen heeft Binance wel een licentie weten te bemachtigen en voldoet aan de eisen die gesteld worden om witwassen tegen te gaan.

Zo heeft Binance in onder andere Frankrijk, Polen en Zweden een licentie gekregen. Toch zijn er meer landen die het voorbeeld van DNB volgen. Op 14 juni kondigde Binance aan dat de cryptobeurs ook Cyprus gaat verlaten. De beurs heeft dit besluit genomen om de focus te leggen op de nieuwe EU-regels voor cryptocurrency’s.

Uitgebreid aanvraagproces eindigt zonder overeenstemming

Het bedrijf achter de Binance Coin (BNB) gaf aan dat ze een uitgebreid aanvraagproces voor de licentie hebben doorlopen. Ook laat de beurs van CEO Changpeng Zhao (CZ) weten dat er diverse alternatieve opties bekeken zijn, om alsnog aan de Nederlandse regelgeving te voldoen. Deze verkenning heeft echter niet tot een overeenstemming tussen de DNB en Binance geleid. Ondanks dat Binance de koffers moet pakken, blijft de cryptobeurs in gesprek met de Nederlandse toezichthouders.

Live Binance Coin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img