- Advertisement -

Bitcoin (BTC) technische analyse: Neutraal marktsentiment met kritische steun- en weerstandsniveaus

Bitcoin heeft een rustige week achter de rug. De waarde is de afgelopen week slechts 2,3% gestegen en BTC wordt nu voor $27.076 verhandeld. Veel Bitcoin handelaren hadden gehoopt dat de Bitcoin koers in juni 2023 ver boven de $30.000 zou staan, maar niets is minder waar.

- Advertisement -

Crypto analisten verwachten dat de Bitcoin koers de komende weken geen hoge stijgingen of dalingen doormaakt. Het marktsentiment is dan ook neutraal. Maar er zijn wel een aantal kritische steun- en weerstandsniveaus die verandering in de trend kunnen brengen.

Bitcoin (BTC) prijsanalyse

Op dit moment staat de Bitcoin koers rond de $27.076, met een neutraal niveau in de Fear & Greed Index van 50 en een vergelijkbaar neutraal marktsentiment. Deze neutraliteit wordt ook weerspiegeld in de evenwichtige verdeling van de 28 technische indicatoren, met 14 bullish en 14 bearish signalen.

De volatiliteit blijft vrij laag met 2,92%, wat kan wijzen op een potentieel langdurige stabiliteit in de huidige prijsklasse. In de afgelopen maand zagen we ongeveer 43% van de tijd groene dagen, wat bijdraagt aan de neutrale stemming in de markt.

Bitcoin bevindt zich momenteel onder de 50-daagse Simple Moving Average (SMA) van $28.031, maar boven de 200-daagse SMA van $23.036. Dit suggereert volgens analisten dat Bitcoin enigszins bearish kan zijn op de korte termijn, maar over het algemeen nog steeds bullish op de lange termijn. Daarnaast staat de 14-daagse Relative Strength Index (RSI) op 44,40, wat duidt op een neutrale trend met geen overbought of oversold voorwaarden.

Belangrijkste steun- en weerstandsniveaus geven kritisch signaal af

Aan de onderkant hebben we steunniveaus van $26.549, $26.291 en $25.906 die aanzienlijke verdedigingslinies vormen tegen verdere neerwaartse beweging. Aan de bovenkant vormen $27.192, $27.576 en $27.835 weerstandsniveaus waar Bitcoin doorheen zal moeten breken om een bullish momentum te genereren.

Volgens verschillende analisten geven de steun- en weerstandsniveaus een kritisch signaal af. Dat komt onder andere doordat de steun- en weerstandsniveaus relatief dicht bij de huidige prijs van Bitcoin liggen. Dit betekent dat de prijs gemakkelijk over een niveau kan fluctueren.

Als de prijs onder het steunniveau van $26.549 daalt, kan dit een signaal zijn dat de markt bearish wordt en verder kan dalen. Aan de andere kant, als de prijs boven het weerstandsniveau van $27.192 stijgt, kan dit een signaal zijn dat de markt bullish wordt en verder kan stijgen.

Bitcoin koersverwachting voor de komende weken

Gebaseerd op de huidige trend van de prijsbewegingen, lijkt er een bearish trend in de maak. Analisten verwachten dat de prijs naar $ 27.704 stijgt op 4 juni 2023, en vervolgens geleidelijk daalt naar $ 26.362 op 10 juni 2023.

Ondanks de huidige lichte neerwaartse trend blijft Bitcoin binnen de grenzen van de neutrale zone. Dat zien we ook overduidelijk terug in vrijwel alle technische indicatoren die, op enkele na, een neutraal signaal afgeven.

Een doorslaggevende doorbraak boven de weerstandsniveaus of onder de steunniveaus zou een sterkere trend kunnen veroorzaken. Het is daarom extra belangrijk om de ontwikkelingen op deze niveaus nauwlettend in de gaten te houden. Natuurlijk bieden de koersverwachtingen van analisten geen enkele garantie voor de toekomst. Doe daarom altijd zelf onderzoek en investeer geen geld dat je niet kunt missen.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten