- Advertisement -

Tether onder vuur na uitspraken van Ripple CEO Garlinghouse

De Amerikaanse regering heeft haar focus verlegd naar Tether (USDT), de grootste stablecoin naar marktkapitalisatie. Dat zegt Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, die sinds kort geen last meer van de Amerikaanse overheid heeft sinds ze de rechtszaken tegen de SEC hebben gewonnen.

- Advertisement -

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, lichtte tijdens de “World Class” podcast toe dat de interesse van de VS in Tether is versterkt door zorgen omtrent mogelijke banden met terrorismefinanciering. Hoewel specifieke acties nog niet zijn onthuld, benadrukte Garlinghouse dat deze aandacht deel uitmaakt van een breder scenario dat nog moet ontvouwen.

Ripple’s ambitieuze plannen voor een eigen stablecoin

In een tijd waarin Tether mogelijk onder strenge regelgeving komt te staan, bereidt Ripple zich voor om in 2024 zijn eigen stablecoin te lanceren. Deze strategische zet kan Ripple een voordeel bieden, vooral als de druk op Tether blijft aanhouden. Garlinghouse ziet deze ontwikkeling als een kans om Ripple’s positie binnen het crypto-ecosysteem te versterken en meer stabiliteit en vertrouwen aan gebruikers te bieden.

Ripple lijkt nu eindelijk de kans te krijgen om zich te focussen op de ontwikkeling van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten. Dit is een ideaal moment, aangezien Ripple eindelijk geen last meer van de Amerikaanse overheid lijkt te hebben na de overwinning op de rechtszaak die door de SEC werd aangespannen.

De cruciale rol van Tether en mogelijke marktimpact

Tether speelt een belangrijke rol in het crypto-ecosysteem door stabiliteit en liquiditeit te bieden. Echter, de toenemende aandacht van de Amerikaanse overheid kan ingrijpende gevolgen hebben voor de cryptomarkt. Garlinghouse waarschuwt dat acties tegen Tether niet alleen deze stablecoin kunnen beïnvloeden, maar ook een dominosteeneffect kunnen hebben op de bredere markt. Dit risico wordt versterkt door het potentieel van een nieuw ‘black swan-evenement’, vergelijkbaar met de ineenstorting van FTX, wat de sector opnieuw zou kunnen schudden.

Tether’s reactie op kritiek en regulatie

In reactie op de toenemende kritiek en regelgevingsdruk, heeft Tether zijn inspanningen verdubbeld om transparantie te bieden over zijn reserves. De publicatie van kwartaalrapporten en de samenwerking met rechtshandhavingsinstanties zijn stappen die Tether heeft ondernomen om zijn betrouwbaarheid te verhogen. Ondanks een boete van $41 miljoen in 2021 vanwege onvoldoende fiatreserves, blijft Tether een centrale spil in het crypto-landschap.

Deze ontwikkelingen rond Tether en de plannen van Ripple tonen een dynamisch en snel veranderend crypto-ecosysteem. Met nieuwe regelgeving en innovaties op de horizon, blijft de toekomst van cryptocurrencies een boeiend, maar onvoorspelbaar, speelveld.

Live Ripple Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten