Home Laatste Crypto Nieuws FTX verwacht alle klanten hun verloren geld terug te geven

FTX verwacht alle klanten hun verloren geld terug te geven

In een recente ontwikkeling binnen de cryptowereld heeft FTX, onder leiding van Sam Bankman-Fried en nu failliet verklaard, aangekondigd dat het zijn klanten volledig verwacht terug te betalen. Deze belofte werd gedaan tijdens een rechtbankzitting, maar hangt af van de waarde van de klantactiva op het moment van FTX's faillissement, een periode waarin de markten reeds grote volatiliteit vertoonden.

ftx exchange

Deze aankondiging brengt een sprankje hoop voor de vele gedupeerde investeerders die door de ineenstorting van het platform hun geld zagen verdampen. Het leek er eerst op dat de klanten hun geld nooit meer terug zouden zien, maar dat lijkt toch beter uit te pakken dan ze hadden kunnen hopen.

Sinds de ineenstorting van FTX heeft de cryptomarkt een opmerkelijk herstel getoond, met name de prijs van Bitcoin, die meer dan $43.000 bereikte. Dit is een stijging van 110% vanaf de prijs van ongeveer $20.500 rond de tijd van FTX’s ondergang. Dit herstel wijst op de veerkracht van de cryptomarkt en biedt enige troost aan beleggers die zware verliezen hebben geleden in de nasleep van het faillissement van FTX.

Ingewikkeld teruggaveproces

Het proces van teruggave dat in de Amerikaanse faillissementsrechtbank wordt overwogen, vereist dat eisers bewijs indienen van het bezit en het verlies van activa op FTX. Deze claims zullen zorgvuldig worden beoordeeld door herstructureringsadviseurs. Ondertussen heeft FTX besloten zich te richten op het compenseren van zijn voormalige klanten, en heeft het plannen om het platform opnieuw te lanceren laten varen vanwege een gebrek aan kopers. Dit besluit markeert een significante verschuiving in strategie voor het eens zo prominente crypto-uitwisselingsplatform.

Val van FTX’s native token

Na de aankondiging van de plannen van het bedrijf, ervoer FTX’s native token, FTT, een korte stijging van meer dan 11%, maar onderging daarna een scherpe daling en eindigde de dag met ongeveer 15% in het rood. Deze volatiliteit reflecteert de onzekerheid en het gebrek aan vertrouwen onder investeerders na het faillissement van FTX. Sam Bankman-Fried, de voormalige CEO van FTX, werd eerder schuldig bevonden aan het verduisteren van klantengeld voorafgaand aan de instorting van het platform eind 2022, een gebeurtenis die diepe sporen heeft nagelaten in de cryptogemeenschap.

Deze ontwikkelingen rond FTX en de cryptomarkt in het algemeen tonen de complexiteit en de risico’s van investeren in digitale valuta, maar bieden ook een glimp van hoop voor degenen die getroffen zijn door de recente onrust. Het is nog niet bekend wanneer voormalige klanten een claim kunnen indienen om hun geld terug te krijgen.

[bitcoingrafiek]

Mobiele versie afsluiten