spot_img
- Advertisement -spot_img

Bitcoin (BTC) technische analyse voor week 13 (31 maart)

De Bitcoin prijs is deze week nagenoeg gelijk gebleven. Dat betekent niet dat er niks binnen de cryptomarkt gebeurde. Deze week kwam naar buiten dat Amerikaanse regulators ’s werelds grootste exchange Binance aanklagen. Ze klaagden Coinbase en uitgevers van stablecoins evengoed aan.

- Advertisement -spot_img

De negatieve gebeurtenissen hadden nauwelijks invloed op de prijs van Bitcoin, wat laat zien dat investeerders op dit moment veel vertrouwen in ’s werelds eerste cryptocurrency hebben. We kijken naar de Bitcoin grafiek en bespreken hieronder een technische analyse en doen een verwachting voor de komende week.

Bitcoin technische analyse: BTC op weg naar $30.000

Vorige week steeg de waarde van Bitcoin voor het eerst sinds 10 juni boven $29.000. Dit gebeurde toen Bitcoin de dag ervoor door de weerstand van $28.500 brak. Veel BTC bulls verzekerden hun winsten en Bitcoin daalde vervolgens naar een waarde van $28.068. Het was volgens analisten een allesbepalend punt.

Kijken we naar de BTC/USD grafiek, zien we dat Bitcoin op woensdag naar $26.586 daalde. Vandaag wordt Bitcoin voor $28.068 verhandeld en is op weg naar een weerstand van $28.500. Mocht Bitcoin dit nog voor zondag bereiken, verwachten analisten op korte termijn een stijging naar $29.000. Eenmaal bereikt, zou het een bullish breakout kunnen triggeren richting het psychologische niveau van $30.000. We hebben daar meer zekerheid over wanneer Bitcoin het voor elkaar krijgt om boven $29.958 te komen. Dat is de all-time-high van dit jaar. Het zou hiervoor met 6,7% in waarde moeten stijgen.

Het koersdoel van $35.000 is deze week niet bereikt, maar analisten wijken hier nog niet van af. Bitcoin bewoog zich deze immers richting het koersdoel, maar moet nog veel doen om in de buurt van het doel te komen. Zet de stijgende trend zich door, zou dat een prijsrally van 24,7% kunnen veroorzaken. Het is volgens analisten niet duidelijk of we hier volgende week al iets van kunnen zien. Zij verwachten wel dat Bitcoin in april het koersdoel behaalt.

Bitcoin sterk, ondanks onrust rond regulatie cryptomarkt

Analisten zien een groot groeipotentieel in Bitcoin. Dit komt voornamelijk doordat de prijs van Bitcoin nauwelijks werd getroffen door het nieuws rond toenemende regulatie binnen de cryptomarkt. Het blijkt dat veel investeerders vertrouwen hebben in Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Deze week werd bekend dat Binance in de Verenigde Staten is aangeklaagd omdat het de regels niet heeft opgevolgd. Volgens Amerikaanse regulators heeft Binance verschillende derivaten aangeboden aan klanten die hier geen toegang tot mogen hebben. Binance gaf aan dat dit niet klopt en vecht de zaak aan.

The Financial Times publiceerde deze week een verhaal waarin het aangaf dat Binance sterke verborgen banden met de Chinese overheid heeft. De krant is naar eigen zeggen in het bezit van interne communicatie die dit bewijzen. Deze ontwikkelingen zouden ’s werelds grootste crypto exchange hard kunnen raken.

Deze week kwam ook naar buiten dat Coinbase en verschillende uitgevers van stablecoins worden aangepakt door Amerikaanse regulators. Ondanks deze ontwikkelingen geloven handelaren dat Bitcoin en andere cryptocurrencies hier ongeschonden uit gaan komen. De prijs van Bitcoin steeg mee met prestaties van de Amerikaanse Dow Jones en Nasdaq, welke met meer dan 0,5% stegen.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -spot_img
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Related news
- Advertisement -spot_img