Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Bitcoin-investeerders zijn voor het eerst in 11 maanden weer winstgevend

Lange-termijn Bitcoin-investeerders zijn voor het eerst in 11 maanden weer winstgevend, blijkt uit blockchain data. De Long-Term Holder Spent Output Profit Ratio (LTH-SOPR) focust zich op cryptocurrencies die tenminste 155 dagen op de blockchain staan. Hieruit blijkt dat de bearish periode van Bitcoin achter ons ligt. Dat blijkt ook uit de prijs, want Bitcoin is de afgelopen dagen tot boven een prijs van $29.500 gestegen.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

De LTH-SOPR is een belangrijke indicator die de winstgevendheid van Bitcoin op lange termijn aantoont. Als dit ratio voor een munt boven de 1 uitkomt, dan wordt deze munt gemiddeld met winst verkocht. De laatste zeven dagen heeft de LTH-SOPR voor Bitcoin voor het eerst sinds mei 2022 de 1 overschreden, zo meldt Glassnode.

Na een lange periode van verlies, realiseren Bitcoin-investeerders eindelijk weer winst

De LTH-SOPR volgt cryptocurrencies die tenminste 155 dagen op de blockchain staan. “De LTH-SOPR is een goede indicator van de macro-economische verschuivingen”, aldus James Check, analist bij Glassnode. “Na een lange periode van verlies laat de LTH-SOPR eindelijk weer een winst zien. Dit is vergelijkbaar met vorige overgangspunten in de cyclus”.

De huidige Bitcoin prijs van $29.500 is 90% hoger dan het dieptepunt van $15.460 dat in november vorig jaar werd bereikt. Eerdere crossovers van de LTH-SOPR boven de 1 – in mei 2020, mei 2019 en november 2015 – gingen ook gepaard met herstelrally’s die uiteindelijk resulteerden in bull runs van meerdere jaren.

Het positieve LTH-SOPR ratio kan op korte termijn een remmend effect op Bitcoin hebben

Hoewel een crossover van het ratio boven de 1 kan wijzen op een positieve marktcyclus, kan het op korte termijn ook een remmend effect hebben op de stijging van Bitcoin. “Het ratio wordt momenteel bepaald door veel houders uit de 2021-2022 cyclus, en velen van hen staan nog steeds in de min en zullen waarschijnlijk weerstand bieden tijdens het herstel van de markt”, aldus Check. Analytics bedrijf CryptoQuant deelt deze mening en verwacht dat de winstgevendheid van lange-termijn investeerders zou kunnen leiden tot neerwaartse druk op de Bitcoin prijs.

Hoewel er dus gemengde signalen zijn, is de algemene trend voor Bitcoin positief. De LTH-SOPR ratio is een belangrijke indicator voor de winstgevendheid van Bitcoin op lange termijn, en het feit dat deze nu boven de 1 is gestegen, suggereert dat het herstel van de cryptomarkt aanhoudt. De afgelopen dagen is Bitcoin in een korte periode boven een prijs van $29.500 gestegen, en veel handelaren hopen dat Bitcoin dit weekend weer boven $30.000 stijgt.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Harold Hamersma
Harold Hamersma
Harold heeft een economische achtergrond en voorziet een mooie toekomst voor het digitale geld. Wekelijks voorziet hij jou van actueel crypto nieuws. Daarvoor houdt Harold nauwlettend de laatste trends en ontwikkelingen binnen de markt in de gaten.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img