Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Bitcoin onder druk door inflatievrees en negatieve arbeidsmarktgegevens

Bitcoin voelt druk door vrees voor inflatie in de Verenigde Staten. Eerder werd de prijs al door deze cijfers beïnvloed. Deze week worden er ook nog andere cijfers bekendgemaakt die de BTC prijs kunnen beïnvloeden.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Woensdag daalde de Bitcoin koers na uitspraken van een hoge ambtenaar van de Amerikaanse Federal Reserve die haar onrust over inflatie en werkgelegenheid uitte. Loretta Mester, de president van de Federal Reserve Bank van Cleveland, zei in een interview met de Financial Times: “Ik zie geen reden om te wachten, oftewel om meer bewijs af te wachten voordat er een beslissing genomen wordt.”

Mester: “Fed moet meer maatregelen treffen om inflatie te beperken”

Hoewel er de afgelopen maanden enige positieve signalen zijn geweest, stelt Mester dat de Fed nog meer maatregelen moet treffen om de inflatie te beperken. Mester, die als ‘alternatief lid’ van het Federal Open Market Committee (FOMC) stemrecht heeft over rentetarieven bij afwezigheid van één van de 12 vaste leden, staat bekend als een van de meer conservatieve leden van de Fed. Haar opmerkingen waren dan ook niet onverwacht, maar ze droegen wel bij aan een $500 daling van de Bitcoin koers tot $27.000 op woensdagochtend.

Tegelijkertijd liet een Job Openings and Labor Turnover (JOLTS) rapport zien dat het aantal vacatures in april is gestegen tot 10,1 miljoen, meer dan de verwachte 9,375 miljoen. Dit ondersteunt Mester’s bewering dat de arbeidsmarkt blijft kampen met een hardnekkige krapte.

Er zijn ook positieve verwachtingen voor Bitcoin

Niet iedereen is geschrokken door de prijsdaling. Mikkel Morch, van het Digital Asset Fund Ark36, verwacht ondanks de huidige macro-economische uitdagingen hogere prijzen voor Bitcoin. Dat komt door hem volgens de toenemende adoptie en institutionele interesse in Bitcoin. “Hoewel er op de korte termijn sprake is van volatiliteit door de strenge maatregelen van de Federal Reserve en wereldwijde economische onzekerheden, blijft onze visie bij ARK36 op de lange termijn positief over Bitcoin,” vertelt Morch.

Michael Silberberg van crypto hedge fund Alt Tab Capital deelt deze mening, en merkt op dat institutionele beleggers vaak juist de volatiliteit in de cryptomarkt verwelkomen. “Dit is een uiterst volatiele markt,” zei hij, “dat is een van de factoren die institutionele beleggers in de eerste plaats aantrekt.”

Een belangrijk aandachtspunt voor de komende dagen is in hoeverre de BTC prijs stabiliseert rond de $27.000 van het 20-daagse Simple Moving Average (SMA). Een daling onder deze grens kan betekenen dat Bitcoin het lagere bereik van zijn Bollinger Band, die rond de $26.300 ligt, gaat opzoeken. De payrolls-data die morgen wordt vrijgegeven zal een belangrijke rol spelen binnen de verdere ontwikkeling. Volgens voorspellingen zijn er in mei 180.000 banen toegevoegd. Een resultaat boven de verwachting kan een negatieve invloed op de prijzen hebben.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img