Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

3 keer meer interesse in ETH staking onder institutionele investeerders

Volgens grote staking platforms hebben institutionele investeerders tot drie keer meer interesse in het staken van Ethereum, vergeleken met een maand geleden. De Shanghai upgrade lijkt de oorzaak van de toenemende interesse te zijn.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Sinds het afronden van de Shanghai upgrade kunnen validators hun stake uit Ethereum halen. Eerder stond deze stake vast, om de liquiditeit tijdens het uitvoeren van de upgrade te blijven garanderen. Sinds dat investeerders hun stake uit de blockchain kunnen halen, is ook de interesse onder institutionele beleggers toegenomen.

Toenemende interesse onder institutionele beleggers heeft verschillende oorzaken

Volgens Michiel Milanovic, analist bij ConsenSys, stroomde 80% van de liquiditeit na 12 april in het protocol, toen de Shanghai upgrade werd afgerond. Het gaat hier om 24.640 ETH tokens, die samen een waarde van $47 miljoen hebben, blijkt uit data van Dune.

Er zijn volgens Milanovic verschillende redenen voor de toenemende interesse onder institutionele beleggers. Een groot aantal heeft meer vertrouwen in Ethereum en zijn nieuwe Proof-of-Stake (PoS) algoritme dan voor afronding van de upgrade. Daarom kiezen zij er nu pas voor om een deel van hun vermogen te staken.

Een andere reden is dat veel beleggers hun stake ieder moment uit het platform willen kunnen halen. Dat was voorheen niet mogelijk, en daarom wachtte een groot deel van de beleggers af totdat de upgrade hen deze mogelijkheid gaf.

Ethereum verliest opgebouwde winst, net als Bitcoin en andere altcoins

Een aantal crypto handelaren verwachtte dat de Shanghai upgrade een negatief effect op de Ethereum prijs zou hebben. Er konden toen namelijk 18 miljoen ETH tokens uit de smart contracts worden gehaald, die samen een waarde van $35 miljard vertegenwoordigden. Wanneer al deze tokens werden opgenomen, zou dat een gigantische impact hebben gehad op de werking van Ethereum én op de Ethereum prijs.

De kans was aanwezig dat veel validators hun stake wilden verkopen, waardoor er een grote sell-off kon plaatsvinden. Maar het tegenovergestelde gebeurde. Ethereum steeg snel door het plafond van $2.100 en er heerste veel optimisme binnen de cryptomarkt.

Dit optimisme was van korte duur, want deze week daalde de Ethereum prijs snel onder $1.900. Niet alleen Ethereum, maar ook altcoins en Bitcoin (BTC) zagen flinke prijsdalingen. Bitcoin, die eerder nog door $30.000 brak, daalde op vrijdag nog onder de $28.000.

Het is niet helemaal duidelijk waarom de Ethereum koers daalde. Het zou volgens Milanovic kunnen komen doordat het nieuws van de upgrade rustig afkoelt. Hij verwacht echter wel dat de prijs van Ethereum langzaam weer gaat stijgen.

Live Ethereum Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img