Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Ethereum (ETH) klimt over $2.100 na Shanghai update

Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency ter wereld, heeft de grens van $2.100 doorbroken en is meer dan 11% gestegen in de afgelopen 24 uur. Dit is de eerste keer sinds augustus vorig jaar dat de cryptocurrency deze drempel heeft bereikt. Bitcoin blijft ook toenemen en beweegt zich richting de $31.000.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Op woensdag 12 april werd de Shanghai upgrade op het Ethereum-netwerk uitgevoerd. Deze upgrade betekent de overgang naar een Proof-of-Stake (PoS) systeem. Door de upgrade kregen validators weer toegang tot de ETH die ze in het protocol hadden vastgezet. Er was enige tijd vrees dat een groot aantal validators hun ETH uit het protocol zouden halen waardoor de liquiditeit zou afnemen. Dat bleek niet het geval.

Goed nieuws over inflatie en geslaagde upgrade zorgen voor stijging ETH

Volgens Ilya Volkov, CEO en mede-oprichter van YouHodler, zijn veel handelaren aan het wachten op het einde van de upgrade om long-positie-accumulatie te starten. Dit in combinatie met het nieuws over Amerikaanse inflatie en uitgestelde vraag heeft geleid tot de stijging van de prijs van Ethereum. “Als de huidige macro-economische omstandigheden niet verslechteren, is het onwaarschijnlijk dat Ethereum afwijkt van een prijsstijging die begon met andere grote crypto’s aan het begin van het jaar”, aldus Volkov.

De Ethereum Shanghai upgrade, ook wel bekend als Shapella, betekent de overgang van het Ethereum-netwerk van een Proof-of-Work (PoW) naar een energiezuiniger Proof-of-Stake (PoS) protocol. Er was verdeeldheid onder analisten over de impact van deze upgrade op de prijs van Ether, maar de meesten waren het erover eens dat de upgrade geen significant effect zou hebben op de prijs. Nu blijkt dat niet waar, want de prijs van Ethereum doet het sinds de upgrade ontzettend goed.

Ook andere cryptomunten in een opwaartse trend

Andere grote cryptomunten hebben ook een stijging gezien op donderdag, met de token van de layer 2 blockchain Arbitrum (ARB), die onlangs met meer dan 33% is gestegen en de crypto van layer 1 blockchain Aptos (APT), die met ongeveer 12% is gestegen. De CoinDesk Index, een maatstaf voor de prestaties van crypto-markten, steeg met bijna 5%.

Verschillende analisten verwachten dat de huidige bankencrisis een positief effect heeft op de cryptomarkt. Veel mensen zijn bank dat hun vermogen waarde verliest en willen het daarom in een veilig opslagmiddel bewaren. Waar Bitcoin eerst als risicovol werd gezien, zien veel mensen het nu als een veilig alternatief voor de monetaire fiat valuta’s, welke in tegenstelling tot Bitcoin door centrale banken worden beheerd.

Live Ethereum Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img