Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Bitcoin stijgt met 50% in 2023, maar aantal Bitcoin whales neemt af!

Bitcoin is het jaar 2023 goed begonnen, maar nog niet elke investeerder is overtuigd. Ondanks de prijsstijging van ruim 50% blijven investeerders met een grote portemonnee nog aan de zijlijn. Het aantal crypto wallets met meer dan 1.000 BTC bevindt zich op dit moment op het niveau van 2020, het jaar voor de bull markt.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Bitcoin (BTC) is in het jaar 2023 zeer goed van start gegaan en heeft in de eerste twee maanden van dit jaar een stijging van ruim 50% gezien. Deze goede start van 2023 is iets waar veel investeerders aan toe waren. In 2022 bewoog de koers van Bitcoin en altcoins voornamelijk neerwaarts, waardoor het sentiment op de cryptomarkt volledig omsloeg. De euforie keert langzaam terug, maar dit geldt niet voor elke investeerder.

Het opvallende aan de huidige koersstijging is dat de investeerders met een grote portefeuille de hand op de knip houden. Het aantal Bitcoin whales, met meer dan 1.000 Bitcoin in hun crypto wallet, is nog altijd aan het afnemen. Hierdoor zijn deze statistieken inmiddels het niveau van het jaar 2020 genaderd.

Ondanks positieve koers van Bitcoin houden grote investeerders zich in

Met de huidige Bitcoin koers, die ver onder de all-time highs van 2021 ligt, zou het voor de hand liggen dat investeerders nu hun slag gaan slaan. De afgelopen dagen schommelde de koers van Bitcoin tussen de $22.000 en $24.000, waardoor de koers ruim 65% procent van de all-time high is verwijderd. Fundamenteel is er voor Bitcoin weinig veranderd. Hierdoor wordt het aannemelijk dat investeerders, die vertrouwen hebben in Bitcoin, nu profiteren van relatief lage prijzen. Echter, op dit moment zijn er maar 1.660 Bitcoin whales die meer dan 1.000 BTC in hun crypto wallet hebben opgeborgen. De laatste keer dat deze cijfers werden behaald was in het jaar 2020.

Precies twee jaar geleden, in februari 2021, bereikte het aantal Bitcoin bezitters met meer dan 1.000 BTC in hun wallet het hoogtepunt. In deze periode waren er ruim 2.160 crypto wallets die meer dan 1.000 BTC in bezit hadden. Deze top werd bereikt voordat de koers van Bitcoin boven de $60.000 kwam, waardoor het grote geld vroegtijdig hun winsten veilig hebben gesteld. Ondanks de huidige opwaartse prijsactie van Bitcoin is het vertrouwen onder deze groep vermogende investeerders op een lager niveau dan 2 jaar geleden.

Bitcoin whales dalen terwijl HODL’ers groeien

Ondanks deze daling van Bitcoin whales zijn er ook positieve statistieken. Sinds het ontstaan van Bitcoin is de term ‘HODL’ een krachtige vakterm waar veel investeerders gebruik van maken. Deze term is ook van toepassing op investeerders die al langer dan 5 jaar hun Bitcoin onaangeraakt in hun crypto wallet bewaren. De groep HODL’ers die langer dan 5 jaar hun BTC onaangeraakt in hun wallet bewaren blijft groeien.

Dit kan een positief teken zijn, indien investeerders Bitcoin met oog op de toekomst vasthouden. Echter, het is natuurlijk ook mogelijk dat steeds meer mensen niet meer in hun crypto wallet kunnen. Op dit moment is ruim 28% van alle Bitcoin al meer dan 5 jaar niet verplaatst, wat het hoogste percentage in de historie van Bitcoin is.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img