Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Bitcoin-volatiliteit daalt naar recordlaagte, maar analisten voorspellen onrust in juni

Uit data blijkt dat de volatiliteit van Bitcoin naar een historisch laag niveau is gedaald. De afgelopen weken gebeurde er dan ook weinig binnen de cryptomarkt. De prijzen van Bitcoin, maar ook van andere cryptocurrencies, stegen of daalden nauwelijks.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Deze historisch lage volatiliteit van Bitcoin komt door macro-economische onzekerheid en lage marktliquiditeit, geven verschillende analisten aan. Volgens deze analisten zijn er ook genoeg aanwijzingen dat er in juni weer volatiliteit kan optreden. Sterker nog, ze verwachten onrust voor juni.

30-daagse Bitcoin volatiliteit bedraagt slechts 1,52%

De Bitcoin Volatility Index, die de dagelijkse prijsschommelingen van de Bitcoin koers meet, toont aan dat de 30-daagse volatiliteit momenteel slechts 1,52% bedraagt. Dat is minder dan de helft van het jaarlijkse gemiddelde. Lage volatiliteitsniveaus zijn zeldzaam in de geschiedenis van Bitcoin en suggereren dat volatiliteit waarschijnlijk terugkeert.

On-chain gegevens tonen aan dat Bitcoin-langetermijnbezitters een beweging hebben gemaakt tijdens de recente correctie, wat volatiliteit kan ondersteunen. Kortetermijnhouders bevinden zich momenteel in een evenwichtige positie van winst en verlies. Het zijn dan ook niet hun, maar juist de langetermijnbezitters die een rol kunnen spelen bij het bepalen van de marktbeweging.

Analisten verwachten meer volatiliteit in juni

Marktgegevens bevestigen de verwachting van volatiliteit, geven analisten aan. Hoewel de recente vervaldatum van de optiemarkt voor mei weinig spannends bracht, duidt deze langdurige lage volatiliteit op een mogelijke grote prijsbeweging in de toekomst.

De DVOL-index, die de toekomstige volatiliteit van Bitcoin meet, is gedaald tot een jaarlijks dieptepunt, wat wijst op lage verwachtingen van volatiliteit.

Optiehandelaren hebben hun bearish posities vergroot voor de maand juni. Meer handelaren die voor de put-opties kiezen laten zien dat handelaren negatiever worden over Bitcoin. Analisten verwachten “potentiële marktturbulentie en kortetermijnprijsfluctuaties” in juni, vooral rond de afloop van opties aan het einde van de maand.

Prijsniveaus BTC tussen $24.000 en $27.000

Analisten verwachten meer volatiliteit voor juni, maar dat betekent niet dat ze ook verwachten dat de koers verder zal stijgen. Volgens voorspellingen liggen de prijsniveaus voor juni tussen de $24.000 en $27.000. Deze potentiële prijsniveaus kunnen als een magneet werken volgens de optiepositie van de markt. Dit concept verwijst naar de prijs waarbij kopers maximale verliezen lijden.

Ondanks dat de volatiliteit van Bitcoin momenteel laag is, zijn er dus verschillende gegevens die suggereren dat volatiliteit in juni kan toenemen. Zowel on-chain-data als optiemarktgegevens wijzen op potentiële marktbewegingen en prijsfluctuaties in de nabije toekomst. Dat kan betekenen dat juni voor veel handelaren spannender wordt dan mei, waar de Bitcoin koers nauwelijks fluctueerde.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img