spot_img
- Advertisement -spot_img

Shiba Inu handelaren bearish na 13% daling in maart

Het sentiment rond meme coin Shiba Inu (SHIB) blijft bearish nu blijkt dat de cryptocurrency in maart 13% in waarde heeft ingeleverd. Veel whales stappen uit Shiba Inu waardoor analisten verwachten dat de prijs op korte termijn verder blijft dalen.

- Advertisement -spot_img

Op 1 maart werd Shiba Inu voor $0,00001239 verhandeld en was het sentiment vrij positief. De nieuwe layer 2 moest nog gelanceerd worden en de community verwachtte prijsstijgingen. Niets is minder waard, want aan het einde van de maand wordt SHIB voor $0.00001063 verhandeld. Het sentiment is bearish en de whales blijven weg. Wat is er aan de hand met Shiba Inu en gaan we prijsstijgingen in april tegenkomen?

Aantal $100.000+ transacties van 535 naar 32 gedaald

Ondanks dat Shiba Inu de tweede grootste meme coin op basis van market cap is, blijven de whales op dit moment weg. Veel handelaren verwachtten dat de komst van Shibarium een positief effect op de prijs zou hebben. Dat effect is tot nu toe uitgebleven, want na de lancering van Shibarium (op 11 maart) is de prijs van SHIB gedaald. Ook nieuws over andere projecten, zoals de Shiba Inu stablecoin en The Metaverse, heeft niet voor prijsstijgingen gezorgd.

Sinds 4 februari zijn ook het aantal whale-transacties afgenomen. Het aantal transacties van minimaal $100.000 zijn van 535 naar 32 gedaald, wat betekent dat grote investeerders wegblijven. De reden is niet bekend, maar het is wel duidelijk dat zij geen vertrouwen in de korte termijn toekomst van Shiba Inu hebben. Voor cryptocurrencies als SHIB is interesse van deze grote investeerders ontzettend belangrijk, omdat zij de prijs kunnen opdrijven.

Naast dat grote investeerders wegblijven zien we ook dat veel kleine handelaren hun SHIB tokens verkopen. Binnen de gehele merkt is het sentiment rond Shiba Inu nu erg bearish. Dit sentiment zou zich kunnen voortzetten, al hebben verschillende handelaren ook vertrouwen in betere tijden.

Wordt $0.000009 het volgende prijsniveau?

Uit onderzoek van analisten blijkt dat we $0.000009 als volgende stop kunnen verwachten. Het zou betekenen dat Shiba Inu opnieuw drastisch in waarde gaat inleveren. Mocht de prijs niet boven dit punt blijven hangen, zou het voor veel SHIB-bezitters een trigger kunnen zijn om al hun tokens te verkopen. De SHIB prijs zou dan nog veel verder onder de $0.000009 kunnen dalen.

Maar stijgt de Shiba Inu prijs de komende dagen boven de $0.000012 uit? Dan zouden we een andere kant kunnen opgaan en een bullish trend mogen verwachten die mogelijk tot $0.000017 gaat. Dat zou betekenen dat Shiba Inu een bullish-fase ingaat waar de Shiba Inu community op dit moment alleen van kan dromen.

Live Shiba Inu Euro Koers Grafiek

- Advertisement -spot_img
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Related news
- Advertisement -spot_img