Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Shiba Inu’s Shibarium gaat transacties in seconden verwerken voor nog geen cent!

Het Shiba Inu (SHIB) ecosysteem heeft een nieuw layer 2 protocol genaamd Shibarium gelanceerd, dat zeer snelle en goedkope transacties mogelijk maakt. Dit geldt niet alleen voor transacties op Shibarium, maar ook voor dApps die op het protocol worden gebouwd. Het BONE token zal fungeren als betaalmiddel en is daarnaast ook van meerwaarde voor protocollen op SHIB's blockchain.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Dit heeft het team achter Shibarium, het nieuwe layer 2 protocol van het Shiba Inu (SHIB) ecosysteem, bekend gemaakt in de nieuwe openbare documentatie over het project. Snelle en goedkope transacties zijn zeer belangrijk voor het ultieme gebruiksgemak van de blockchain. Wanneer er kritisch wordt gekeken naar Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), dan zijn dit vaak de punten waar gebruikers over struikelen.

Eerder deze maand lanceerde Shibarium de beta versie van diens blockchain, waarvan het team heeft aangegeven dat deze nog niet volledig aan de toekomstplannen voldoet. Het plan is om daadwerkelijke decentralisatie te verwezenlijken en daarbij horen zeer lage transactiekosten.

Lage transactiekosten niet alleen voor Shibarium: Shiba Inu community profiteert mee

De geplande lage transactiekosten zullen niet enkel gelden voor transacties op Shibarium, maar gelden ook voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) die op het layer 2 protocol worden gebouwd. Hierdoor is het volledige ecosysteem in staat om te floreren en te profiteren van de slogan ‘transacties in seconden voor minder dan een cent’. Voorbeelden hiervan zijn Shib – The Metaverse, Shiba Eternity en vele andere projecten binnen de Shiba Inu community.

Hoe werkt het verbranden van tokens op Shibarium?

Naast de gebruiksvriendelijke plannen op het gebied van schaalbaarheid en transactiekosten, komt er meer naar voren in de openbare documentatie. Zo wordt inzichtelijk gemaakt hoe het verbrandingsmechanisme van Shibarium eruit zal zien. Het verbranden van tokens wordt ook wel tokenburn genoemd en is jargon voor het definitief uit de circulatie halen van tokens.

In het document komt naar voren dat het verbrandingsmechanisme pas in werking zal treden nadat het betreffende protocol een bepaalde hoeveelheid BONE tokens heeft opgebouwd. Dit is het token dat gebruikt zal worden voor het betalen van de gas fees op de Shibarium blockchain. Deze gas fees worden vervolgens verdeeld, waarbij er 30% wordt gebruikt om het netwerk te onderhouden en 70% zal worden verbrand.

BONE speelt een grote rol binnen het ecosysteem

Hoeveel BONE tokens er nodig zijn om als protocol bij te dragen aan het verbrandingsmechanisme van Shibarium is flexibel. De hoeveelheid hangt af van de waarde van BONE, omdat er in totaal $25.000 aan BONE tokens nodig is om van start te gaan. Indien de prijs van BONE zal stijgen, zijn er logischerwijs minder tokens nodig om aan het betreffende bedrag te voldoen. Doordat protocollen en gebruikers van Shibarium BONE nodig zullen hebben, kan dit een positief effect op de koers van BONE hebben.

Live Shiba Inu Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img