- Advertisement -

Dogecoin verwerkt miljoenen transacties: is DOGE klaar voor een nieuwe prijsstijging?

Dogecoin (DOGE) heeft afgelopen week een indrukwekkend aantal transacties verwerkt, wat de interesse in deze populaire cryptomunt opnieuw aanwakkert. Met maar liefst 1,93 miljoen transacties in één week overtrof DOGE concurrenten zoals Shiba Inu (SHIB), Floki Inu (FLOKI) en Pepe (PEPE). Dit roept de vraag op of Dogecoin op het punt staat om opnieuw in waarde te stijgen.

- Advertisement -

Dogecoin, oorspronkelijk gestart als een memecoin, blijft een sterke speler in de cryptomarkt. Vorige week noteerde de munt 1,93 miljoen transacties, wat DOGE opnieuw in de schijnwerpers zet. Dit aantal is aanzienlijk hoger dan dat van andere memecoins zoals Shiba Inu, Floki Inu en Pepe. Ondanks het feit dat het niet de hoogste activiteit is die DOGE ooit heeft gezien – in februari en maart van dit jaar lagen de cijfers nog hoger – is dit een duidelijke toename ten opzichte van de afgelopen maanden. Deze stijging in netwerkactiviteit kan een goede indicator zijn van een mogelijke prijsstijging in de nabije toekomst.

Toename in activiteit sinds juli

De laatste keer dat Dogecoin zo’n hoge activiteit zag, was afgelopen juli. De huidige piek komt op een moment dat de cryptomarkt relatief stabiel is, wat de recente stijging des te interessanter maakt. Historisch gezien is een toename in het aantal transacties vaak een teken van meer interesse in de munt en mogelijk een prijsstijging. In februari 2024, toen het aantal nieuwe walletadressen met 1100% steeg, schoot de koers van Dogecoin van $0,085 naar $0,23 – een indrukwekkende stijging van 170%. Hoewel deze prijsstijging niet lang standhield, suggereert de huidige activiteit dat er mogelijk opnieuw een opwaartse beweging aanstaande is.

Beveiligingsupdate DOGE Core 1.14.8

Een van de mogelijke oorzaken van de recente toename in activiteit is de aankomende update van DOGE. De Dogecoin-ontwikkelaars bereiden zich voor op de lancering van DOGE Core 1.14.8, een beveiligingsupdate die gericht is op het verbeteren van het compilatieproces. Deze update is bedoeld om de veiligheid en betrouwbaarheid van het netwerk te verbeteren, wat zou kunnen bijdragen aan het vertrouwen van beleggers in DOGE.

Elon Musk blijft invloed uitoefenen op DOGE

Zoals vaak het geval is bij memecoins, heeft ook Elon Musk een rol gespeeld in de recente activiteit rondom Dogecoin. Een tweet van Musk, waarin hij een foto deelde met een bordje met de tekst “D.O.G.E. Department of Government Efficiency”, leidde direct tot een toename in netwerkactiviteit. Dit is niet de eerste keer dat Musk invloed heeft op de koers van Dogecoin. Zijn eerdere steunbetuigingen hebben de munt eerder al geholpen om in waarde te stijgen, en ook nu lijkt zijn invloed niet te worden onderschat. Met de verwachte update en de stijgende activiteit staat Dogecoin mogelijk klaar om zijn huidige supportniveau van $0,10 te doorbreken.

Live Dogecoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten