Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Glassnode: on-chain data belooft veel goeds voor Bitcoin

Bitcoin laat de laatste tijd flink wat beweging zien, met een piek van meer dan $28.000 en een toename van het aantal transacties de Bitcoin blockchain. Deze ontwikkelingen kunnen duiden op een gunstige Bitcoin markt en wellicht zelfs een nieuwe bull market.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Bitcoin laat de laatste tijd flink wat beweging zien, met een piek van meer dan $28.000 en een toename van het aantal transacties de Bitcoin blockchain. Deze ontwikkelingen kunnen duiden op een gunstige Bitcoin markt en wellicht zelfs een nieuwe bull market. Wat is er aan de hand?

Bitcoin boven $28.000: hoogste prijspunt in 9 maanden

De afgelopen tijd heeft Bitcoin flink wat beweging laten zien. De cryptomunt bereikte onlangs een piek van meer dan $28.000, wat het hoogste punt in 9 maanden betekent. Dit kan duiden op early stages van een nieuwe bull markt, waarbij de prijs van Bitcoin mogelijk verder zal stijgen. Een mogelijke reden voor deze prijsstijging is de onrust binnen de traditionele banksector, waarbij er meer onrust is ontstaan. Dit is te lezen in het rapport van Glassnode, een onafhankelijk anlayse bedrijf dat zich richt op de cryptomarkt.

Toename Bitcoin-transacties en nieuwe entiteiten

Naast de prijsstijging, laat de Bitcoin markt ook andere positieve signalen zien. Zo is het aantal transacties per maand gestegen naar het hoogste niveau sinds april 2021. Bovendien zijn er dagelijks meer dan 122.000 wallets actief op de Bitcoin blockchain. Deze toename in activiteit zorgt wel voor meer netwerkcongestie en druk op de transactiekosten. Het kan echter een voorbode zijn voor meer positieve ontwikkelingen op de markt.

Andere indicatoren die op een mogelijk gunstige Bitcoin-markt wijzen, zijn de terugkeer van miner rewards naar het hoogste punt sinds juni 2022. Dit alles zou moeten bijdragen aan een gunstig beeld van Bitcoin en een sterkere positie van de cryptomarkt in het algemeen. Hoewel de situatie zich nog kan ontwikkelen, lijken de meeste ‘HODLers’ nog steeds vast te houden aan hun Bitcoin en niet te verkopen.

De val van Silicon Valley Bank, die onlangs werd aangekondigd, kan mogelijk ook een positieve impact hebben op de prijzen van Bitcoin en goud. Dit komt omdat het verlies van een grote en invloedrijke bank in de traditionele sector kan leiden tot een afname van het vertrouwen in traditionele financiële instellingen. Dit kan weer leiden tot een toename van het vertrouwen in alternatieve vormen van waardebehoud, zoals Bitcoin en goud. Het is echter nog afwachten hoe deze situatie zich zal ontwikkelen en wat de uiteindelijke gevolgen zullen zijn voor de markt.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Gijs Ooijen
Gijs Ooijen
Gijs heeft al jaren ervaring binnen de cryptomarkt. Hij weet niet alleen veel over cryptocurrencies en het verhandelen ervan, maar beschikt ook over kennis over de blockchaintechnologie. Deze kennis zet hij graag in om jou te voorzien van het laatste crypto nieuws.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img