Home Laatste Crypto Nieuws Groei in ‘whale transacties’ signaleert hernieuwde interesse in crypto

Groei in ‘whale transacties’ signaleert hernieuwde interesse in crypto

De cryptomarkt heeft recentelijk een opmerkelijke stijging in grote transacties, ook bekend als 'whale transacties', ervaren. Deze trend duidt op een hernieuwde institutionele interesse en kan belangrijke gevolgen hebben voor de toekomst van cryptocurrencies. Handelaren kunnen dan ook beter op de hoogte zijn van deze ontwikkelingen.

shiba inu whales

Recente data tonen aan dat er een significante toename is in het aantal grote transacties voor leidende cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Polygon. Bitcoin zag een toename van 80% in transacties boven de $100.000, terwijl Ethereum een stijging van 170% noteerde. Polygon spant de kroon met een uitzonderlijke stijging van meer dan 3.800% vergeleken met de volumes van 30 dagen eerder. Deze aanzienlijke toename wijst op een groeiende interesse van grote investeerders en institutionele spelers in de cryptomarkt.

Gedetailleerde kijk op transactiegegevens BTC, ETH en MATIC

De gedetailleerde transactiegegevens bieden een dieper inzicht in deze trend. Bitcoin registreerde 16.410 transacties in 24 uur, met een piek van 22.570 transacties op 9 november. Ethereum volgde met 3.560 grote transacties in dezelfde periode, met een piek van 7.590 transacties. Polygon, hoewel kleiner in market cap, bereikte een hoogtepunt van 209 grote transacties, wat de groeiende interesse in diverse segmenten van de cryptomarkt benadrukt.

Het transactievolume biedt een aanvullend perspectief op de marktactiviteit. Bitcoin zag een indrukwekkend volume van $24,4 miljard in 24 uur. Ethereum en Polygon volgden met respectievelijk $2,91 miljard en $194,42 miljoen. Deze cijfers illustreren niet alleen de liquiditeit in de markt, maar ook de toenemende bereidheid van investeerders om aanzienlijke bedragen in cryptocurrencies te verplaatsen.

Hernieuwde Institutionele Vraag en ETF-ontwikkelingen

Deze grote toename in whale transacties wordt grotendeels toegeschreven aan hernieuwde institutionele interesse. De cryptomarkt is in afwachting van de lancering van spot Bitcoin ETF’s tegen januari 2024, wat naar verwachting de institutionele vraag verder zal aanwakkeren. Bovendien hebben de plannen van BlackRock om een spot Ethereum ETF te introduceren bijgedragen aan de opwinding. Deze ontwikkelingen zijn cruciaal, aangezien institutionele vraag niet alleen aanzienlijk kapitaal brengt, maar ook geloofwaardigheid en stabiliteit verleent aan het digitale valuta-ecosysteem.

De intrede van grote financiële spelers en de creatie van meer toegankelijke investeringsproducten zoals ETF’s worden gezien als sleutelfactoren voor langetermijngroei en mainstreamacceptatie van cryptocurrencies. Deze recente trends in whale transacties kunnen een voorbode zijn van een meer volwassen en institutioneel gedreven cryptomarkt, wat op zijn beurt kan leiden tot meer stabiliteit en groeimogelijkheden voor de opkomende cryptomarkt. Het is voor handelaren nu dan ook extra belangrijk om te koersen nauwlettend te volgen.

[bitcoingrafiek]

Mobiele versie afsluiten