Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Identiteit van Shiba Inu oprichter Ryoshi ontmaskerd

Een van de directeuren van Coinbase gaf op Twitter aan dat hij achter de identiteit van de oprichter van Shiba Inu is gekomen. Betekent dit een einde aan het anonieme bestaan van Ryoshi?

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Shiba Inu heeft de afgelopen weken steeds meer aandacht gekregen. Dat heeft de memecoin te danken aan het feit dat de ontwikkelaars steeds meer nieuwe producten ontwikkelen. Volgens de Shiba Inu oprichter, die zichzelf Ryoshi noemt, wordt de beta versie van de Shiba Inu layer 2 op korte termijn gelanceerd. Tot deze tijd is de daadwerkelijke naam van de maker altijd onbekend gebleven. Maar daar lijkt nu verandering in te komen.

Identiteit op OpenSea onthuld

Een van de directeuren van Coinbase, Conor Grogan, gaf op Twitter aan dat hij meer weet over de identiteit van Ryoshi. Hij ontdekte een account op OpenSea dat was gekoppeld aan Ryoshi’s adres, met de naam ‘Alameda’.

Wanneer hij verder keek, zag hij dat het OpenSea-account eerst was gekoppeld aan een Bitkub-adres. De oprichter van Shiba Inu stortte hier in 2020 en 2021 geld op. Bitkub genereert geen nieuwe wallet adressen na een storting, en mede op basis van deze informatie kon Grogan een naam aan ‘Alameda’ koppelen. Hij kiest er echter voor om de volledige naam van de Shiba Inu oprichter niet bekend te maken.

Al lang onduidelijkheid over wie Ryoshi is

Het is niet voor het eerst dat er geruchten over de persoon achter Ryoshi rondgaan. Toch weten we op dit moment nog niet wie Ryoshi is en blijft de oprichter van Shiba Inu onbekend. De oprichter en hoofdontwikkelaar van SHIB heeft ervoor gekozen om een leven in anonimiteit te leven. En dat is niet zonder reden. In het verleden hebben we bij veel crypto projecten gezien dat er veel commotie rond een oprichter van een meme cryptocurrency kan ontstaan.

Bij de meeste meme coins die worden gelanceerd zien we dat de oprichters daarom anoniem willen blijven. Van alle meme coins die als parodie op Dogecoin zijn ontstaan, is Shiba Inu op dit moment het meest succesvol. De waarde van Shiba Inu is in het verleden sterk gestegen, alsook weer gedaald. Toch behoort Shiba Inu al lange tijd tot de top 20 grootste cryptocurrencies op basis van market cap.

Het succes van Shiba Inu komt mede doordat de ontwikkelaars druk bezig zijn met de ontwikkeling van allerlei producten binnen het Shiba Inu ecosysteem, waaronder Shibarium, metaverses en ShibaSwap. Verschillende analisten verwachten dat de SHIB prijs door de komst van deze producten verder gaat stijgen. De community achter Shiba Inu hoopt de waarde naar $0,01 te zien stijgen, al zou dat nog enige tijd kunnen duren.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img