Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Litecoin (LTC) koers verwachting: Kan LTC ooit opnieuw door $350 breken?

Tijdens de grote crypto hype van 2017 was Litecoin (LTC) een van de grootste winnaars. De cryptocurrency behoorde toen tot de top en steeg tot $315, maar bereikte in 2021 pas de all-time-high (ATH) op $359,16. De waarde daalde de daaropvolgende maanden tot een dieptepunt van $48 in 2022. Sindsdien stijgt de waarde van Litecoin rustig.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Vandaag wordt Litecoin voor zo’n $87,6 verhandeld, met een market cap van $6.374.278.231. Het is Litecoin twee keer gelukt om door $350 te breken. Handelaren vragen zich af of nog een keer gaat gebeuren. Daarom doen we hieronder een Litecoin koers verwachting op basis van LTC technische analyses.

Litecoin technische analyse

In 2022 kleurde de Litecoin koers rood, toen LTC van $148 naar $67 daalde. In het begin van 2023 had de cryptomarkt het niet makkelijk, maar vanaf maart nam het vertrouwen toe. De koersen van de meeste cryptocurrencies stegen, net zoals Litecoin. Op 1 januari 2023 stond Litecoin op $70 en is vervolgens naar $102,79 in februari gestegen. In maart daalde de koers, om in april opnieuw boven de $100 te stijgen.

Korte termijn prijs verwachting Litecoin (LTC)

In 2023 worden er verschillende upgrades uitgevoerd die het netwerk gebruiksvriendelijker maken, en mogelijk een positief effect op de LTC prijs hebben. Onder deze upgrades behoren Partially Signed Bitcoin Transactions (PSBTs), Mimblewimble Extension Blocks (MWEB), P2P support for Light Clients, Viewing Keys, Payment Proofs en Descriptor Wallets.

Lukt het Litecoin om deze upgrades succesvol uit te voeren, kan dit meer gebruikers naar Litecoin trekken, waardoor ook de prijs van Litecoin kan toenemen. Analisten verwachten dat Litecoin in 2023 naar maximaal $135 kan stijgen, met een gemiddelde prijs op $118,09.

Litecoin prijs verwachting op lange termijn

Uit de technische analyse blijkt dat Litecoin de afgelopen jaren erg volatiel is geweest. De komende tijd worden er veel upgrades en verbeteringen uitgevoerd. Ook vindt de halving plaats. Daarom verwachting analisten dat Litecoin aan het einde van 2024 voor $200 verhandeld wordt, met een gemiddelde van $175.

De verwachting voor 2025 ziet er nóg rooskleuriger uit. Handelaren verwachten een gemiddelde prijs van $410 met een maximum van $450. Dat zou een 510% stijging betekenen.

Kijken we nog verder vooruit, verwachten analisten dat Litecoin in 2030 zo’n $2.100 waard is. De analisten van Changelly.com verwachten zelfs een prijs van $2.430, wat een stijging van meer dan 2.700% betekent.

Ondanks de positieve prijs verwachtingen blijft het belangrijk om altijd zelf onderzoek uit te voeren. Litecoin is een volatiele cryptocurrency en de prijs verwachtingen van analisten bieden geen enkele garantie.

Live Litecoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img