Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Ripple CTO bevestigt dat XRP tokens door het bedrijf worden verkocht

David Schwartz, de CTO van Ripple, heeft bekend gemaakt dat het bedrijf al tijden XRP tokens verkoopt. Het bedrijf heeft hier verschillende motieven voor en ziet deze strategie juist als een stap in de goede richting voor de toekomst van het bedrijf en het XRP token.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Het grootste deel van de inkomsten van Ripple (XRP) komt van het verkopen van XRP tokens. Dit heeft David Schwartz, de CTO van Ripple, zojuist bekend gemaakt. In eerste instantie klinkt dit voor beleggers als minder goed nieuws, omdat dit betekent dat de verkoopdruk zou toenemen. Echter, volgens Schwartz hoeft dit helemaal geen slecht nieuws voor XRP te zijn.

Doordat Ripple tokens verkoopt betekent dit dat het aandeel van Ripple in de totale hoeveelheid tokens zal afnemen. Alle XRP tokens zullen hierdoor over meer partijen verdeeld zijn, wat een positieve ontwikkeling voor het decentrale karakter van de cryptocurrency is. Op dit moment zijn de twee crypto wallets met de meeste XRP tokens van Ripple, wat zorgt voor een contrast met de decentrale plannen van het bedrijf.

Groot deel van Ripple’s winst komt XRP verkoop

Via een tweet deelde Schwartz deze informatie, maar daar bleef het niet bij. Om voor duidelijkheid te zorgen voegde hij hier nog aan toe dat de verkoop van XRP tokens goed is voor 98% van de totale winst van Ripple. Een enorm percentage dat aangeeft hoe belangrijk de tokenverkoop is voor Ripple.

Het bedrijf uit Silicon Valley heeft volgens Schwartz twee keuzes: XRP tokens verkopen of houden. Doordat de verkoop bijdraagt aan decentralisatie, en daarnaast zorgt voor een financiële impuls, ziet Ripple het verkopen van XRP tokens als de meest voor de hand liggende optie. In eerste instantie kan dit nieuws voor wantrouwen zorgen bij investeerders, maar is dit ook terecht?

Ripple rapport toont de hoge verkoopcijfers

In het rapport van Ripple, over XRP in het vierde kwartaal van 2022, wordt duidelijk hoeveel tokens er precies zijn verkocht. In totaal werd er in het vierde kwartaal van afgelopen jaar voor 226.31 miljoen Amerikaanse dollars aan XRP verkocht. Het kwartaal daarvoor waren de verkoopcijfers nog hoger, aangezien Ripple in het derde kwartaal van 2022 voor 310,68 miljoen Amerikaanse dollars aan XRP verkocht.

Op dit moment heeft XRP een market cap van ongeveer 26,5 miljard Amerikaanse dollars, waardoor de tokenverkoop in het afgelopen half jaar geen enorme impact heeft gehad. Hierdoor behoudt XRP zijn plek in de top 10 cryptocurrency’s en heeft de cryptomunt een hogere notering dan bijvoorbeeld Cardano (ADA), Solana (SOL) en Dogecoin (DOGE). Doordat de interesse in XRP onder veel crypto-investeerders toenam, doordat zij vertrouwen kregen in de juridische strijd tegen de SEC, was er genoeg liquiditeit om tokens te verkopen.

Live Ripple Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img