Home Altcoin Nieuws Ripple (XRP) breekt uit na maanden uit range, dankzij stijging van ruim...

Ripple (XRP) breekt uit na maanden uit range, dankzij stijging van ruim 30%

Ontdek de recente ontwikkelingen rondom Ripple (XRP) en de explosieve koersstijging van ruim 30%. XRP is uit een maandenlange range gebruiken en dit kan goed nieuws voor de koers van XRP zijn. Meer positief nieuws omtrent de zaak tussen Ripple en de SEC zou dit effect alleen maar meer kunnen versterken.

Ripple XRP prijs
Ripple XRP prijs

Na maanden is de koers van Ripple (XRP) eindelijk uitgebroken. Deze koersuitbraak gebeurde zeer snel en resulteerde in een stijging van ruim 30% op 21 maart. Hiermee bereikt XRP het hoogste prijsniveau sinds vier maanden. Deze rappe stijging in de koers is te danken aan het optimisme rondom Bitcoin (BTC) en XRP. Doordat Bitcoin langzaam opwaarts bewoog en het sentiment rondom XRP toenam, ontstond het perfecte klimaat voor een prachtige prijsstijging.

XRP koers stijgt explosief, gevolgd door een prijscorrectie: wat nu?

Na deze explosieve prijsstijging op 21 maart is de koers van XRP een dag later behoorlijk gedaald. Deze daling van 12% is prijstechnisch een natuurlijke beweging, aangezien handelaren winst nemen en vervolgens op een later prijspunt een nieuwe instapprijs zoeken. Een pullback naar $0.43 kan ervoor zorgen dat de voormalig weerstand verandert in steun. Indien XRP het prijslevel van $0.43 weet vast te houden, kan dit voor de koers op de korte termijn een positief teken zijn.

Waarom stijgt de koers van XRP?

Sinds het najaar van 2020 licht Ripple onder de de loep bij de SEC, de Securities and Exchange Commission. Dit is de Amerikaanse toezichthouder die de diverse effectenbeurzen controleert. Deze juridische strijd heeft ervoor gezorgd dat er al jarenlang een negatief sentiment rondom de coin XRP heerst. 

Op de cryptomarkt behoort de XRP gemeenschap tot de grootste groepen. Dit betekent ook dat een hoop crypto handelaren hebben geïnvesteerd in deze cryptomunt en hierdoor nauw betrokken zijn bij de ontwikkelingen rondom de cryptomunt. Deze investeerders snakken naar positief nieuws en na jaren van hoop en vrees was het moment eindelijk daar.

Volgens deskundigen zal de juridische kwestie in dit jaar worden afgerond. Daarnaast neemt het bewijsmateriaal van Ripple toe, waarmee het nut van het bedrijf en diens coin aangetoond kan worden. Hierdoor krijgen steeds meer mensen vertrouwen in een positieve uitkomst voor Ripple, waardoor er meer optimisme omtrent XRP heerst.

Positieve uitspraak in Ripple zaak kan enorme gevolgen hebben voor XRP koers

Wanneer er een uitspraak in de zaak volgt, die voor Ripple positief uitpakt, kan dit enorme gevolgen voor de koers van XRP hebben. Een positieve uitspraak betekent dat het vertrouwen bij beleggers terug zal komen. Daarnaast zullen meer exchanges de coin van Ripple weer in hun assortiment opnemen, waardoor nog meer crypto-investeerders de mogelijkheid hebben om te investeren in XRP. Tot op heden is XRP de enige coin geweest die Ethereum (ETH) qua marketcap ooit van de tweede plek heeft gestoten. De toekomst moet uitwijzen of deze mogelijk goede afloop voor Ripple XRP er voor kan zorgen dat XRP weer kan concurreren met Ethereum.

[bitvavo-grafiek]

Mobiele versie afsluiten