Home Shiba Inu Nieuws SHIB: The Metaverse – Dit moet je weten

SHIB: The Metaverse – Dit moet je weten

Shiba Inu is bezig met de ontwikkeling van een eigen metaverse. We hebben het hier over SHIB: The Metaverse, die uiteindelijk moet gaan draaien op de layer 2 van het Shiba Inu ecosysteem, Shibarum.

shib the metaverse

Shiba Inu is de laatste tijd druk bezig met het uitbreiden van het ecosysteem. Het project begon jaren geleden als memecoin, maar wordt door steeds meer mensen als een serieus project gezien. Zo heeft het op 11 maart de beta versie van hun layer 2 Shibarium gelanceerd en wil het duizenden applicaties binnen het ecosysteem bouwen.

De laatste tijd werd ook duidelijk dat het Shiba Inu team een metaverse wil bouwen, genaamd SHIB: The Metaverse. Binnen deze metaverse zullen non-fungible tokens (NFT’s) een belangrijke rol spelen.

Gebruikers kunnen zelf land minten in ‘SHIB: The Metaverse’

Voor wat we nu weten, zullen gebruikers stukken land kunnen minten met ETH of SHIB tokens. Deze stukken land zijn NFT’s, die gebruikers in hun eigen wallet kunnen opslaan. Naast ETH en SHIB, zullen ook BONE en LEASH een belangrijke rol binnen het ecosysteem spelen. Deze twee tokens hebben nu al een rol binnen het ecosysteem, en worden voornamelijk op ShibaSwap gebruikt voor het verdienen van inkomsten.

De metaverse moet vooral plezier opleveren. In deze digitale wereld kunnen gebruikers anderen ontmoeten, games spelen, maar ook een passief inkomen verdienen. Voor het verdienen van een passief inkomen hebben gebruikers de tokens van het ecosysteem nodig.

Uiteindelijk zullen er 100,595 stukken land beschikbaar zijn. Op 13 april 2022 werden er al 36,431 vrijgegeven voor de verkoop. Op het moment dat de metaverse klaar is, kunnen gebruikers meteen aan de slag met hun stuk land.

De prijs van de stukken land zijn afhankelijk van de locatie, en zijn in vier groepen verdeeld:

  • Tier 4 – Silver Fur: 17,030 Lands (0.2 ETH)
  • Tier 3 – Gold Tail: 7,356 Lands (0.3 ETH)
  • Tier 2 – Platinum Paw: 5,714 Lands (0.5 ETH)
  • Tier 1 – Diamond Teeth: 2,024 Lands (1 ETH)

Wanneer wordt de Shiba Inu metaverse gelanceerd?

Ondanks dat het al mogelijk was om stukken land te kopen, is nog niet duidelijk wanneer de metaverse officieel gelanceerd wordt. Niet lang geleden is de beta versie van Shibarium gelanceerd, waar de metaverse uiteindelijk op komt te draaien. We zullen nog moeten wachten totdat Shibarium volledig inzetbaar is, voordat we SHIB: The Metaverse kunnen gebruiken.

Naast de metaverse is het Shiba Inu team ook druk bezig met de ontwikkeling van andere producten op Shibarium, waaronder ShibaSwap en SHI, de stablecoin van de layer 2.

[bitvavo-grafiek]

Mobiele versie afsluiten