9.7 C
Londen
dinsdag, maart 21, 2023
- Advertisement -spot_img

Shiba Inu (SHIB) stijgt in 2023 ver boven Dogecoin (DOGE) uit

Shiba Inu doet het dit jaar een stuk beter dan Dogecoin. De SHIB token is sterker in waarde gestegen dan DOGE, en analisten verwachten dat deze stijging zich in 2023 nog verder zal voortzetten.

- Advertisement -spot_imgspot_img

Shiba Inu (SHIB) doet het dit jaar een stuk beter dan Dogecoin (DOGE). De een-na-grootste memecoin ter wereld timmert hard aan de weg om steeds serieuzer genomen te worden. Zo heeft het Shiba Inu team al verschillende producten gelanceerd waar veel crypto handelaren van onder de indruk zijn. Analisten verwachten dat dit pas het begin is. Volgens hen is het niet ondenkbaar dat Shiba Inu dit jaar nog groter dan Dogecoin wordt.

Shiba Inu stijgt in 2023 met 135,8% en komt hiermee ver boven Dogecoin uit

De afgelopen 2,5 maand is Shiba Inu meer in waarde gestegen dan Dogecoin. Op 1 januari 2023 stond de waarde van DOGE op $0,07 en is hierna gestegen naar een prijs van $0,075 op 15 maart 2023. Dat betekent dat de waarde van Dogecoin tot nu toe met 7,14% is gestegen. De market cap van Dogecoin is tot nu toe van $9,35 miljard naar $9,98 miljard gestegen, wat op een procentuele stijging van 6,7% neerkomt.

Kijken we naar Shiba Inu, zien we dat de waarde van SHIB op 1 januari 2023 op $0,0000081 stond. Deze is vervolgens gestegen naar een prijs van van $0,000011 op 15 maart 2023, wat betekent dat Shiba Inu in 2023 tot nu toe met 135,8% is gestegen. Ook de market cap van Shiba Inu is gestegen, van $4,45 miljard naar $6,07 miljard (een stijgen van 136,4%).

Verschillende redenen voor toenemende interesse in Shiba Inu

Er zijn verschillende redenen te bedenken voor de toenemende interesse in Shiba Inu. Natuurlijk bestaat Dogecoin langer en heeft deze munt meer bekendheid. Het verschil is echter dat Dogecoin verder geen functie heeft. Het is puur en alleen een speculatieve cryptocurrency die je kunt verhandelen om mogelijk geld te verdienen. Shiba Inu gaat echter een stuk verder dan dat.

Een team ontwikkelaars is bezig met het opzetten van een Shiba Inu ecosysteem. Shibarium vormt de basis van de ecosysteem. Het is een layer 2 die op Ethereum draait en waar ontwikkelaars zelf applicaties en tokens op kunnen bouwen. ShibaSwap, de native DEX van van Shiba Inu die nu nog op Ethereum draait, zal uiteindelijk naar Shibarium verplaatst worden.

Verschillende analisten verwachten dat de stijging van Shiba Inu zich in 2023 verder voortzet, nu het team bezig is met de ontwikkeling van verschillende applicaties binnen het Shiba Inu ecosysteem. Maar zou de SHIB token mogelijk ooit $1 waard kunnen worden? Dat moeten we natuurlijk nog afwachten.

Live Shiba Inu Euro Koers Grafiek

- Advertisement -spot_imgspot_img
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Related news
- Advertisement -spot_imgspot_img