Home Bitcoin Nieuws Spannende dag voor Bitcoin: Wat gaat de Amerikaanse centrale bank doen?

Spannende dag voor Bitcoin: Wat gaat de Amerikaanse centrale bank doen?

Vandaag is een belangrijke dag voor iedereen die geïnteresseerd is in Bitcoin en andere cryptocurrencies. De Amerikaanse centrale bank gaat namelijk een besluit nemen over de rente. Volgens verschillende experts kan dit een grote invloed op de Bitcoin koers hebben.

bitcoin technische analyse

Dat de Amerikaanse centrale bank vandaag een besluit neemt over de rente klinkt misschien niet zo spannend, maar voor beleggers over de hele wereld is dit groot nieuws. Waarom? Omdat het besluit invloed kan hebben op de prijs van Bitcoin. Meerdere experts verwachten dat de Bitcoin koers kan schommelen door het besluit van de centrale bank.

Wat kan er gebeuren met de prijs van Bitcoin?

Onlangs bereikte Bitcoin een hoge prijs van $27.400, maar kort daarna zakte de prijs richting $26.700. Gelukkig klom de prijs daarna weer omhoog en kwam het boven de $27.000 dollar. Op dit moment wordt Bitcoin voor $27.115, maar lijkt het erop dat Bitcoin het moeilijk heeft om nog verder te stijgen.

Beleggers zijn op dit moment vooral benieuwd naar wat de Federal Open Market Committee (FOMC) gaat zeggen. Als de prijs van Bitcoin boven de $27.200 uitkomt, dan zou het zomaar kunnen dat de prijs verder stijgt naar $28.000. Dit is een belangrijk niveau, omdat Bitcoin deze prijs eerder bereikte toen Grayscale een rechtszaak won in Amerika.

Waarom de Amerikaanse rente belangrijk is voor Bitcoin’s prijs

Bijna alle handelaren (99% om precies te zijn) denken dat de rente in Amerika niet veranderd. Ze verwachten dat het tussen de 5,25% en 5,50% blijft, waar Jerome Powell later vandaag meer over zal vertellen. Veel beleggers verwachten dat Powell opnieuw uitlegt dat de bank de inflatie naar 2% wil terugbrengen. Deze stond het afgelopen jaar al ver boven de gewenste 2%, waardoor de bank eerder besloot de rentetarieven te verhogen.

Mocht de centrale bank, ondanks de verwachtingen van handelaren, toch besluiten om de rente te verhogen, kan dit slecht nieuws zijn voor Bitcoin. In het verleden is gebleken dat een hogere rente een negatief effect heeft op de Bitcoin koers. Dat komt voornamelijk doordat een hogere rente voor meer onzekerheid over de toekomst zorgt. Daarnaast maakt een hoge rente het minder aantrekkelijk om te beleggen in risicovolle producten, zoals crypto.

Vandaag en de komende weken blijven spannende tijden voor Bitcoin. Daarnaast kan de uitspraak van de centrale bank ook invloed op andere cryptocurrencies hebben. Het is daarom belangrijk om de uitspraken van Powell goed in de gaten te houden en je beleggingen hierop aan te passen.

[bitcoingrafiek]

Mobiele versie afsluiten