Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Inflatie VS lager dan verwacht: goed nieuws voor Bitcoin?

De huidige situatie van onze economie speelt een grote rol binnen de prijsbepaling van cryptocurrencies. Toen de inflatie in 2022 steeg, zagen we de interesse in crypto afnemen. Het zorgde ervoor dat de prijzen van cryptocurrenices daalden. Ook in 2023 is de cryptomarkt afhankelijk van de inflatie.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Op woensdag 12 april bracht de Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) de nieuwe inflatiecijfers van maart naar buiten. De hoogte van de inflatie wordt berekend aan de hand van de consumentenprijsindex (CPI). Veel mensen waren bang voor een hoog inflatiecijfer, maar het viel uiteindelijk mee. De naar buiten gekomen cijfers zouden zomaar positief nieuws voor de Bitcoin prijs kunnen zijn, die de afgelopen weken in een opwaartse trend zit.

Inflatiecijfer VS maart lager dan verwacht

Veel analisten verwachtten een hoog inflatiecijfer. Dat zou mogelijk een negatief op crypto’s als Bitcoin hebben. Uit data van de BLS blijkt dat het jaar-tot-jaar inflatiecijfer van maart op 5% staat. Dat is lager dan het inflatiecijfer van februari, dat op 6,0% stond.

Veel economen hadden een inflatiecijfer van 5,2% verwacht, wat betekent dat het daadwerkelijke cijfer dus meevalt. De kerninflatie (Core CPI) staat voor maart op 5,6% en is 0,1% hoger dan de voorgaande maand.

De oorzaak voor het hogere kerninflatiecijfer ligt volgens de BLS bij stijgende huizenprijzen in de Verenigde Staten. De huizenmarkt krijgt het steeds zwaarder doordat de rentes oplopen en er een bankencrisis op de loer ligt. Veel mensen hebben weinig vertrouwen in de economie, en dat zien we terug binnen de huizenmarkt.

Prijs van crypto afhankelijk van inflatiecijfer

De prijzen van cryptocurrencies zijn deels afhankelijk van het inflatiecijfer in de VS. We zagen dat de prijzen van cryptocurrencies in 2022 daalden toen de inflatie hoog was. Wanneer prijzen door inflatie duurder worden, zijn veel mensen op hun hoede en zullen ze minder snel een risicovolle belegging in crypto uitvoeren. Hierdoor neemt de vraag naar cryptocurrencies af, wat resulteert in dalende prijzen.

In maart en april zagen we echt het tegenovergestelde gebeuren. De cryptomarkt zat in een opwaartse trend en Bitcoin brak door $30.000. Crypto kan dus ook profiteren van het dalende vertrouwen in de economie. Dat zien we ook in landen als Libanon, dat momenteel onder een zware economische crisis gebukt gaat, waar crypto steeds populairder wordt.

Toch verwachten de meeste analisten dat de komende maanden erg spannend worden. Dat geldt niet alleen voor de cryptomarkt, maar voornamelijk voor de algehele economie. We streven mogelijk op een nieuwe bankencrisis af en producten en diensten worden steeds duurder. Het is de vraag of de staat van de huidige economie langer houdbaar is.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img