Home Bitcoin Nieuws Technische analyse van Bitcoin: Breekt BTC komend weekend door $35.000?

Technische analyse van Bitcoin: Breekt BTC komend weekend door $35.000?

In de wereld van cryptocurrency blijft Bitcoin (BTC) de onbetwiste koning. De afgelopen week maakte Bitcoin een flinke stijging door, waardoor het sentiment in de markt meer dan optimistisch is, met 25 technische indicatoren die bullish signalen geven tegenover 8 bearish.

Bitcoin

De huidige marktanalyse van Bitcoin geeft beleggers veel om over na te denken. Met een prijs die momenteel rond de $34.080 schommelt, is er een toenemend optimisme onder handelaren en beleggers. We kijken hieronder naar de technische indicatoren en voorspellingen van Bitcoin analisten.

Bullish sentiment onder handelaren

De Fear & Greed Index, een belangrijke technische indicator die de emoties en het sentiment van beleggers meet, staat op 70, wat duidt op een algemeen gevoel van hebzucht in de markt. Dit sentiment is meestal een teken van beleggersvertrouwen en een bullish houding ten opzichte van Bitcoin. Volgens analisten komt deze houding doordat Bitcoin de afgelopen 7 dagen met meer dan 18% in waarde is gestegen.

De huidige volatiliteit van Bitcoin staat op 7,69%, wat erg hoog is vergeleken met de afgelopen maanden, waar de volatiliteit tussen de 2-3% stond. Het is ook interessant om te benoemen dat Bitcoin de afgelopen 30 dagen 17 groene dagen heeft gezien, wat neerkomt op 57% van de tijd. Dit consistent positieve prijsgedrag, wat nu hoger is dan de afgelopen weken, verstrekt het bullish sentiment onder de handelaren.

Technische indicatoren Bitcoin

De 50-daagse Simple Moving Average (SMA) van Bitcoin staat op $27.689, terwijl de 200-daagse SMA op $28.160 staat. Deze cijfers suggereren een sterke onderliggende steun voor de prijs van Bitcoin op middellange tot lange termijn. Nog indrukwekkender is de 14-daagse Relative Strength Index (RSI), die momenteel op een zeer bullish 87,59 staat.

Aangezien Bitcoin zich in een bullish trend bevindt, is het belangrijk om naar de steun- en weerstandniveaus te kijken. Bitcoin ziet op dit moment steunniveaus op $33.679, $33.209 en $32.648. Aan de andere kant staan de weerstandsniveaus (de punten die Bitcoin moet doorbreken om een verder bullish momentum te ervaren) vastgesteld op $34.710, $35.270 en $35.740.

Bitcoin prijsvoorspellingen voor 2025 en 2030

Kijkend naar de toekomst, suggereren de prijsvoorspellingen van analisten voor Bitcoin in 2025 een bereik tussen $77.074 en een optimistische bovengrens van $177.384. Dit scenario zou een mogelijke winst van 420,05% betekenen vanaf de huidige prijsniveaus als BTC de bovenste prijsdoelstelling bereikt.

De vooruitzichten voor 2030 zijn nog rooskleuriger, met voorspellingen die variëren van $145.140 tot een indrukwekkende $266.361. In dit geval zou Bitcoin een winst kunnen zien van maximaal 680,90% in de komende zeven jaar, wat de kracht en het potentieel van Bitcoin als langetermijninvestering onderstreept.

Correlatie met andere cryptocurrencies

Op 27 oktober 2023 toont de marktanalyse aan dat de prijs van Bitcoin de afgelopen 7 dagen het meest positief gecorreleerd was met Ethereum (ETH), Dash (DASH), Ripple (XRP), EOS (EOS), en Cardano (ADA). Er was een negatieve correlatie opgemerkt met Bitcoin SV (BSV), Maker (MKR), en NEM (XEM), wat belangrijk is voor beleggers die hun portfolio’s willen diversifiëren.

De huidige technische analyses en marktindicatoren wijzen op een sterke, gezonde toekomst voor Bitcoin, waardoor Bitcoin op dit moment een aantrekkelijke keuze blijft voor zowel huidige als toekomstige investeerders.

[bitcoingrafiek]

Mobiele versie afsluiten