spot_img
- Advertisement -spot_img

Vastgoedinvesteerders kopen Solana NFT woning voor $246.800

De start-up Homebase heeft met succes een woningtransactie via blockchain afgerond, waarbij vastgoedinvesteerders samen een NFT-woning op de Solana blockchain hebben gekocht voor $246.800. Het fysieke object, een eengezinswoning in McAllen, Texas, werd via een smart contract op de blockchain getokeniseerd en werd gefinancierd met USDC.

- Advertisement -spot_img

Het op de Solana blockchain gevestigde bedrijf Homebase heeft het verkopen van een woning via de blockchain mogelijk gemaakt. Vastgoedinvesteerders hebben samen de betreffende NFT woning voor $246.800 gekocht. De betaling is verricht met USDC en werd gefaciliteerd door Solana (SOL). De crypto startup Homebase heeft hiermee hun eerste succesvolle deal voltooid.

De blockchaintechnologie zorgt voor een hoop veranderingen in diverse sectoren en ook de vastgoedwereld merkt de impact van deze technologie. Door fysieke objecten te tokeniseren, is het mogelijk om via de blockchain transacties uit te voeren en op deze manier bijvoorbeeld woningen te verkopen. Ook kunnen groepen mensen hun krachten bundelen en op deze manier investeren in vastgoed, zoals bij deze NFT woning. Investeerders konden voor $500 al investeren in de betreffende woning.

Homebase tokeniseert eengezinswoning in Texas via Solana blockchain

De woningtransactie betreft een eengezinswoning in McAllen, een stad in het zuiden van Texas. De betreffende woning werd gewaardeerd op $235.000, maar in totaal is er $246.800 betaald. Dit komt doordat er $11.800 opzij is gezet voor bijvoorbeeld het onderhoud van de woning. Het volledige bedrag werd door Homebase in ongeveer 2 weken tijd opgebracht. Dit werd gedaan door de woning te tokeniseren via een smart contract op de blockchain van Solana.

Het contract is gekoppeld aan de NFT die voor deze woningtransactie is aangemaakt. De naam van de NFT is Homebase 1 [The Cardinal]. Homebase koos voor de Solana blockchain omdat deze blockchain USDC ondersteunt en daarnaast zeer gebruiksvriendelijk is. Ook de blockchain van Ethereum (ETH) werd overwogen, maar de transactiekosten waren hier een struikelblok.

Overwinnen van juridische obstakels zorgt voor eerste woning deal

Domingo Valadez, een van de medeoprichters van Homebase, vertelde dat het zo’n 7 maanden heeft geduurd voordat alle juridische zaken geregeld waren en het bedrijf de markt op kon om op jacht te gaan naar hun eerste woning deal. Doordat de tokens voor het eigenaarschap van de woning aan particuliere beleggers werden verkocht, moest er ook het nodige papierwerk van de Securities and Exchange Commission (SEC) worden ingevuld.

Tokenisering van onroerend goed biedt mogelijkheden

Valadez komt zelf ook uit Texas en startte in 2022 samen met twee andere medeoprichters Homebase. Daarvoor was hij werkzaam bij Google, maar zelfs met zijn riante salaris bij dit bedrijf had hij niet genoeg financiële slagkracht om een schitterende woning in deze omgeving te kopen. Dit is uiteindelijk het motief geweest om innovatieve oplossingen voor de dure huizen op de woningmarkt te vinden.

Live Solana Euro Koers Grafiek

- Advertisement -spot_img
Christiaan Vos
Christiaan Vos
Als freelance tekstschrijver schrijf ik dagelijks over diverse financiële onderwerpen, waaronder cryptocurrencies. Ruim 10 jaar lang weten cryptocurrencies en blockchain mijn interesse al te wekken. Deze interesse is door de jaren heen alleen maar toegenomen, dankzij de komst van NFT's, metaverse en de adoptie van verschillende cryptocurrencies.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Related news
- Advertisement -spot_img