spot_img
- Advertisement -spot_img

Vitalik Buterin voerde grootste Shiba Inu transactie ooit uit

Op 17 mei 2021 burnde Vitalik Buterin meer dan 410 triljard SHIB tokens, met een waarde van meer dan $7 miljard. Volgens Conor Grogan (Coinbase) is het een van de grootste crypto transacties ooit.

- Advertisement -spot_img

Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum, kwam in 2021 in het nieuws toen hij op 17 mei meer dan 410 triljoen SHIB tokens middels burning uit circulatie had gebracht. Deze tokens hadden samen een waarde van meer dan $7 miljard. Nu blijkt het de grootste SHIB transactie ooit te zijn geweest. Op basis van het aantal tokens is het zelfs een van de grootste crypto transacties aller tijden.

Grootste crypto transacties ooit

Op maandag plaatste Conor Grogan, de Director of Products Strategy & Business Operations bij Coinbase, een tweet met de 10 duurste on-chain transacties binnen de cryptomarkt. Hij deelde in een andere tweet dat Vitalik Buterin de grootste Shiba Inu transactie ooit heeft uitgevoerd. Hij doelde hier op het burnen van 410 triljoen SHIB tokens, die samen een waarde van $7 miljard hadden.

Vitalik Buterin ontving deze tokens gratis van de Shiba Inu community. Vervolgens besloot Buterin om meer dan 90% van de ontvangen tokens te burnen. De overige 10% doneerde Buterin aan goede doelen.

De grootste transactie op basis van waarde was het verplaatsen van fondsen door Binance. Zij verstuurde cryptocurrencies met een waarde van $4,4 miljard naar een cold wallet in mei 2022. Binance staat ook op de tweede plaats met een transactie ter waarde van $1,94 miljard. Deze transactie bevatte cryptocurrencies die naar een hardware wallet werden verplaatst.

Shiba Inu oprichters stimuleren gebruikers om tokens te burnen

Bij het burnen van tokens worden deze naar een niet-bestaand of invalide wallet adres gestuurd. Omdat niemand toegang tot dit adres heeft, gaan de tokens uit circulatie en wordt het aanbod verlaagd. Binnen de Shiba Inu community is op dit moment veel te doen rondom burning. Zo was de burn rate de afgelopen maanden nog nooit zo hoog als daarvoor en stimuleren de oprichters van Shiba Inu gebruikers om hun tokens te burnen. Dat kan onder andere op platforms als ShibaSwap.

Het totale aanbod bestond uit 1 quadriljoen SHIB tokens, waarvan 50% op Uniswap was gelocked. De andere 50% werd naar Buterin gestuurd, die vervolgens besloot om 90% te burnen en 10% te doneren aan charity. Door het grote aanbod is het lastig om de prijs van Shiba Inu te laten stijgen. Dat is dan ook de reden dat het oprichters en ontwikkelaars van Shiba Inu gebruikers aansturen om tokens te burnen. Het zou er op de lange termijn voor moeten zorgen dat de prijs van Shiba Inu stijgt.

Live Shiba Inu Euro Koers Grafiek

- Advertisement -spot_img
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Related news
- Advertisement -spot_img