- Advertisement -

Bitcoin breekt door $61.000: Marktsentiment blijft verdeeld ondanks koersstijging

Bitcoin (BTC) heeft na een korte dip onder de $58.000 opnieuw de harten van beleggers veroverd door door de weerstand rond $59.500 te breken. Deze beweging leidde tot een piek rond $61.400, en op het moment van schrijven staat de BTC-koers op $61.046, wat neerkomt op een stijging van 4,4%. De doorbraak van deze belangrijke weerstandsniveaus heeft bij veel beleggers optimisme aangewakkerd, maar het marktsentiment blijft gemengd.

- Advertisement -

Ondanks de indrukwekkende koersstijging van Bitcoin blijft de markt volgens de Fear & Greed Index in een staat van angst. Dit wijst erop dat beleggers nog steeds voorzichtig zijn, ondanks de recente opleving. Analisten zijn verdeeld over wat deze koersbeweging betekent voor de nabije toekomst van Bitcoin. Ali Martinez, een vooraanstaande analist, waarschuwt voor een mogelijk verkoopsignaal, gebaseerd op de ‘TD Sequential’ indicator. Deze technische indicator probeert keerpunten in prijsactie te voorspellen, maar biedt geen garantie voor toekomstige prijsbewegingen.

Aan de andere kant trekt analist Matthew Hyland parallellen met eerdere verkiezingsjaren, zoals in 2012, 2016 en 2020, waarin Bitcoin in augustus een dieptepunt bereikte en daarna begon te stijgen richting het vierde kwartaal. Ook Stockmoney Lizards is positief gestemd en gelooft dat dit de laatste weken zijn waarin Bitcoin nog onder de $70.000 zal blijven.

XRP en andere cryptomunten in de lift

Niet alleen Bitcoin heeft de afgelopen dagen terrein gewonnen, ook andere grote cryptomunten hebben sterke prestaties laten zien. Ripple (XRP) steeg met maar liefst 8% naar $0,6125, waarmee het de sterkste stijger in de top 10 was. Deze beweging heeft XRP opnieuw in de schijnwerpers gezet als een van de opvallende performers in de cryptomarkt.

Binance Coin (BNB) presteerde ook goed met een stijging van 6,8% naar $571,46, terwijl Ethereum (ETH) met een stijging van 2,2% naar $2.684 wat achterbleef bij de rest van de markt. Aave (AAVE) wist een indrukwekkende winst van bijna 14% te boeken, waardoor het een van de grootste stijgers van de dag was.

Sterke comeback van Solana’s memecoin WIF

Binnen de Solana-ecosysteem heeft de memecoin dogwifhat (WIF) een opmerkelijke comeback gemaakt. Na maanden van moeite steeg WIF met ruim 15% naar $1,58, wat het de grootste stijger van de dag maakte. Deze sterke stijging laat zien dat zelfs memecoins, die vaak als speculatief worden beschouwd, kunnen profiteren van positieve marktomstandigheden.

De recente koersbewegingen van Bitcoin en andere grote cryptomunten hebben de markt weer nieuw leven ingeblazen, maar beleggers doen er goed aan om voorzichtig te blijven, gezien de aanhoudende onzekerheid en de gemengde signalen vanuit de technische analyse.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
- Advertisement -
Mobiele versie afsluiten