Crypto Nieuwsblad - Lees het laatste crypto nieuws van vandaag!

spot_img
- Advertisement -spot_img

Bitcoin (BTC) technische analyse: Breekt BTC dit weekend opnieuw door $30.000?

Er begint steeds meer beweging in de cryptomarkt te komen. Zo'n twee weken geleden zagen we Bitcoin de $30.000 bereiken, waarna veel handelaren hoopte dat de opwaartse trend zich zou voortzetten. Het optimisme bleek van korte duur, want binnen een week zette de koers een daling in. Bitcoin wist zich nog net boven het prijsniveau van $27.200 te houden.

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen

Deze week brak er een kleine prijsrally uit en wordt Bitcoin boven de $29.500 verhandeld. Er heerst opnieuw een positief sentiment onder Bitcoinfanaten, die hopen dat Bitcoin dit weekend weer door het plafond van $30.000 breekt. We analyseren de prijs van Bitcoin, voeren een technische analyse uit en delen de BTC koersverwachtingen van verschillende crypto experts.

Prijsanalyse Bitcoin (BTC)

Op moment van schrijven wordt Bitcoin voor $29,415 verhandeld. Op deze prijs staat BTC op een 2,1% stijging voor de afgelopen 24 uur. Volgens verschillende analisten heeft Bitcoin de potentie om de komende 24 uur te stijgen naar $29,514. Uit cijfers blijkt dat de volatiliteit op dit moment op 3,4% staat.

Als we dieper in de koersgrafiek van Bitcoin duiken, zien we dat de 50-daagse SMA op $27,479 staat, en de 200-daagse SMA op $21,598 staan. De 14-daagse RSI staat op 57,32. Normaal betekent een RSI van 70 of hoger dat de koers overgewaardeerd is, terwijl een RSI van 30 of lager aanduidt dat de crypto ondergewaardeerd is. Bitcoin zit op dit moment in het midden. Het is dus lastig om op basis van de RSI de koers te voorspellen.

Historische BTC koers

Zo’n twee weken geleden brak Bitcoin voor het eerst sinds juni 2022 weer door het plafond van $30.000. Er heerste veel optimisme binnen de cryptomarkt, welke echter van korte duur bleek te zijn. Vanaf 19 april daalde de koers tot een dieptepunt dat net boven de $27.000 uitkwam.

Sinds dinsdag is de koers van Bitcoin weer aan het stijgen. Uit cijfers blijkt dat het sentiment bullish is en de Fear & Greed Index op 64 staat, wat Greed betekent. Volgens analisten is dit het perfecte moment om Bitcoin te kopen. De kans op een prijsrally op korte termijn is volgens hen aanwezig.

Bitcoin koersverwachting

De RSI van Bitcoin bevindt zich op dit moment op een gemiddelde. Op basis daarvan is het lastig om de koers te voorspellen, al lijkt de RSI zich omhoog te bewegen. Toch durven analisten geen voorspelling te doen op basis van deze RSI. Dat doen ze wel op basis van de SMA (Simple Moving Average).

De 200-daagse SMA geeft al 105 dagen een koopsignaal af. Ook de 50-daagse SMA geeft al 46 dagen een koopsignaal af. Analisten denken dan ook dit dit het perfecte moment is om Bitcoin te kopen, omdat de koers op korte termijn in een prijsrally terecht kan komen.

Analisten achten de kans dat Bitcoin dit weekend door $30.000 breekt groot. Mocht dat gebeuren, zal BTC het prijsniveau op $31.000 testen. Ondanks alle positieve BTC voorspellingen blijft het belangrijk om te onthouden dat Bitcoin een volatiel beleggingsproduct is. Doe daarom altijd zelf onderzoek en investeer geen geld dat je niet kunt missen.

Live Bitcoin Euro Koers Grafiek

- Advertisement -Coinmerce - Veilig crypto kopen en verkopen
Matt
Matt
Mijn eerste ervaring met de cryptowereld heb ik tijdens de bull-run van 2017 opgedaan. Deze kennis werd nog eens versterkt toen ik besloot af te studeren bij een Indonesisch bedrijf dat hun eigen blockchain en cryptocurrency ontwikkelde. Dit heeft me veel fundamentele en technische kennis over blockchain en crypto opgeleverd.
Laatste Crypto Nieuws
Crypto Kopen?
Gerelateerd Crypto Nieuws
- Advertisement -spot_img